Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σταμάτης από του χρόνου

Τα στελέχη του Ολυμπιακού πήραν «άριστα» το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τον μετεγγραφικό σχεδιασμό, πετυχαίνοντας την διατήρηση του περσινού σούπερ-πετυχημένου κορμού. Βάσει του αρχικού προγραμματισμού οι δύο εναπομείνασες θέσεις (μια στην περιφέρεια και μια στο «5») θα καλύπτονταν από ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι θα κέρδιζαν εμπειρίες μέσα από τις προπονήσεις και τα «εύκολα» παιχνίδια της Α1. Ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Βασίλης Καββαδάς είχαν επιλεγεί για να καλύψουν αυτά τα κενά κι αν για τον δεύτερο έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις το φετινό καλοκαίρι, για τον πρώτο λίγα πράγματα έγιναν γνωστά.
Κάτι λογικό, αφού πρόκειται μεν για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο, πλην μόλις 16χρονο παίκτη που δεν έχει πετύχει κάτι σπουδαίο στο κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως είναι κι ένα προσγειωμένο παιδί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει το άλμα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Αισθάνθηκε πως ακόμα χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο στα πόδια του στην ομάδα που αγωνίζεται (Ευρυάλη) για να μπορεί να σταθεί ακόμα και στις προπονήσεις (οι οποίες θα αποτελούν την μοναδική αγωνιστική του δραστηριότητα) και κάθε συζήτηση «πάγωσε».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πατέρας του είναι ο Αντώνης Σταμάτης, ο οποίος μπορεί να μην πρωταγωνίστησε ποτέ, αλλά ήταν ένας σοβαρός και αξιόπιστος παίκτης. Προφανώς θα έπαιξε ρόλο στην απόφαση του γιου του, ο οποίος θα απασχολήσει εκ νέου τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: