Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Πέταξε» βαθμούς...

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 2-2 με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να αναδειχτούν νικητές, αλλά δεν ήταν προσεκτικοί και ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Ο Παπαστεριανός άνοιξε το σκορ στο 3ʼ, ο Αμπντούν ισοφάρισε με πέναλτι στο 9ʼ, για να κάνει το 2-1 ο Αγκάνθο στο 79ʼ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χολέμπας στο 82ʼ.

Είχε τον έλεγχο
Με τους Κάρολ, Τοροσίδη, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτη, Τάτο, Αμπντούν, Μασάντο και Μήτρογλου ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε πίσω στο σκορ πάρα πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' ο Αγκάνθο έκανε μια μακρινή μπαλιά στον Παπαστεριανό. Ο Κοντρέρας δεν μπόρεσε να απομακρύνει, καθώς η μπάλα πέρασε από πάνω του και ο Έλληνας παίκτης άπλωσε το πόδι του για να ανοίξει το σκορ.
Από εκεί και πέρα, ο Μήτρογλου απάντησε γρήγορα για τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός στράικερ μπήκε στην περιοχή στο 5', πλάσαρε, αλλά ο Βελλίδης μπόρεσε να αποσωβήσει τον κίνδυνο. Εν συνεχεία, ο Θρύλος ήταν σε θέση να ισοφαρίσει. Και αυτό διότι στο 8' ο Μασάντο σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Ψυχογιός που είχε απλωμένο το χέρι του, υπέπεσε σε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αμπντούν, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη για να «γράψει» το 1-1 στο 9'.
Ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα και είχε την κατοχή της μπάλας. Απόρροια τούτου, μια καλή σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να κάνει την κεφαλιά, ενώ στο 29' χάθηκε ακόμα μια καλή ευκαιρία από τους «ερυθρόλευκους». Ο Μανιάτης «γέμισε» μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφτασε στον Μασάντο. Ο Πορτογάλος σέντραρε, ο Μήτρογλου έπιασε αλά Άρσεναλ την κεφαλιά, αλλά το 1-2 δεν έγινε. Η φάση κατέληξε άουτ.Στο 33' ο Αμπντούν έδωσε στον Μήτρογλου, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού ήταν άστοχο, ενώ στο 35' ο Άρης είχε κι αυτός μια καλή στιγμή όταν ο Πουλίδο προσπάθησε μετά από κόρνερ να απειλήσει από κοντά τον Κάρολ, που μπόρεσε να μπλοκάρει. Όσον αφορά στην τελευταία φάση του Α' μέρους, ο Κάρολ κατάφερε να διώξει νέα κεφαλιά του Πουλίδο, που στα κόρνερ ήταν μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα του Θρύλου.
Άξιζε τη νίκη
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 56' με τον Μήτρογλου που σούταρε άουτ μετά από πάσα με κεφαλιά του Αμπντούν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, ο Μανωλάς έκανε την κεφαλιά, με την κατάληξη να είναι ίδια. Στο 76' ο Θρύλος θα μπορούσε να κάνει το 1-2, όταν ο Πουλίδο μπερδεύτηκε σε γύρισμά του και ο Βελλίδης βγήκε μην μπορώντας να διώξει την μπάλα. Κάτοχος έγινε ο Μήτρογλου, αλλά ήταν σε πλάγια θέση και δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό.
Από εκεί και πέρα, ήταν η σειρά του Άρη να πιέσει για λίγα λεπτά και δυστυχώς να σκοράρει κιόλας. Στο 79' και μετά από φάση που ξεκίνησε από τον Γκέσιο, ο Αγκάνθο μπόρεσε από κοντά να κάνει το 2-1 και αφού πρώτα ο Κάρολ είχε καταφέρει να διώξει το πρώτο σουτ των παικτών του Άρη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν είχε να κάνει τίποτε άλλο από το να πιέσει. Ως εκ τούτου, ο Ψυχογιός αναγκάστηκε να κάνει σκληρό φάουλ, αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αμπντούν και αποβλήθηκε με το 2-2 να γίνεται στο 82'.
Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Χολέμπας μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει. Η πίεση ήταν συνεχής για τον Θρύλο, που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 85'. Ο Αμπντούν που ήταν υπέροχος έδωσε μέσα στην περιοχή στον Μήτρογλου. Ο στράικερ δεν έπιασε καλά το σουτ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να διώξουν. Η μπάλα ύστερα έφτασε στον Πάντελιτς που έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
Στα λεπτά που απέμεναν, δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.
Εκείνο που πρέπει να γραφτεί, πάντως, είναι το γεγονός πως όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε μπάλα και πίεζε, τα κατάφερνε. Είχε το παιχνίδι στα χέρια του έστω κι αν δεν προηγήθηκε ποτέ και αν ήταν πιο προσεκτικός, θα κέρδιζε.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης: Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (83' Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (64' Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87' Νταμαρλής).
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης (81' Πάντελιτς), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (68' Λυκογιάννης), Μανιάτης, Τάτος (68' Γκρέκο), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: