Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός «έστησε» την Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό, που παρατάχθηκε με αλλαγές και αρκετά νέα πρόσωπα, και ανάγκασε τους περίπου 6.000 οπαδούς (σ.σ. όλο και... αδειάζει το Καραϊσκάκη) να γιουχάρουν στην ανάπαυλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι»... χτύπησαν την ομάδα της Πάτρας με το «όπλο» των στημένων φάσεων και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μοιάζει τελειωμένη μετά το 2-0 (47' Τζιμπούρ από φάουλ του Φουστέρ, 71' Μήτρογλου από κόρνερ του Βλαχοδήμου). Παίζοντας για πρώτη φορά με δίδυμο στην επίθεση (ξεκίνησαν Τζιμπούρ-Πάντελιτς, συνέχισαν Τζιμπούρ-Μήτρογλου) θα περίμενε κανείς έναν Ολυμπιακό να γεμίζει την περιοχή και να πιέζει. Όμως, η πολύ καλά στημένη Παναχαϊκή κρατούσε τους «ερυθρόλευκους» εκτός περιοχής, με τους Κυπελλούχους να προσπαθούν να απειλήσουν με σουτ.

Καμία προσπάθεια όμως, είτε εντός είτε εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο, καθώς οι Τζιμπούρ, Πάντελιτς (δις), Βλαχοδήμος (δις) και Γκρέκο δεν ήταν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί στην τελική τους επιλογή. Την ίδια ώρα, η Παναχαϊκή λίγο έλειψε να «παγώσει» το Καραϊσκάκη, όταν βγήκε στην κόντρα, 3 εναντίον 2, αλλά ο Λίτσης έστειλε την μπάλα, από μακριά, στα χέρια του Μέγερι.Το ημίχρονο στο Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να γιουχάρει τον Ολυμπιακό... Όλα άλλαξαν όμως, με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Τζιμπούρ ήρθε με γκολ από τα... αποδυτήρια, καθώς στην σέντρα-φάουλ του Φουστέρ έγινε... ένα με το χορτάρι σκοράροντας με κεφαλιά.
Το 1-0 φυσικά δεν έφτανε για τον Ολυμπιακό, εν όψει ρεβάνς (19/12 στην Πάτρα) και οι «ερυθρόλευκοι», με τον κόσμο πλέον στο πλευρό τους, πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Η σκαστή κεφαλιά του Τζιμπούρ δεν βρήκε δίχτυα στο 54΄και αφού ο Ολυμπιακός «γλίτωσε» στην κόντρα της Παναχαϊκής και το άστοχο σουτ του Γκούρτσα στο 57', έφτασε τελικά στο 2-0. Σκόρερ ο έτερος... συνήθης ύποπτος των νταμπλούχων. Από το κόρνερ του Βλαχοδήμου, ο Μήτρογλου βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό, καθώς ο Πίτκος είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Τζιμπούρ στο 78' και στάθηκε τυχερός στο φάουλ του Μασάντο (σταμάτησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις).
Να σημειωθεί πως ο Ζαραδούκας έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με τον Ολυμπιακό, ο Μέγερι επανεμφανίστηκε κάτω από τα δοκάρια χωρίς να χρειαστεί να επέμβει στην ουσία, ο Φετφατζίδης πήρε χρόνο συμμετοχής και για πρώτη φορά επίσης είδαμε πως λειτουργεί ο Ολυμπιακός με δύο κλασικούς φορ...
ΣΚΟΡΕΡ: 47' Τζιμπούρ, 71' Μήτρογλου
ΔΟΚΑΡΙ: 90΄+ Μασάντο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φέισα- Βοσκόπουλος, Φατιόν, Κοιλιάρας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Ντιακιτέ, Φέισα, Γκρέκο, Φουστέρ (62' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (79' Μασάντο), Τζεμπούρ, Πάντελιτς (62' Μήτρογλου)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (90+4' Κοκκίνης), Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (72' Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: