Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στα στημένα δεν παίζεται!

Ακόμα μία απόδειξη ήρθε στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Παναχαϊκή πως οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ στηρίζονται πάρα πολύ στις στημένες φάσεις. Σχεδόν τα μισά από τα γκολ που έχει σημειώσει η ομάδα στο πρωτάθλημα έχουν προέλθει είτε από φάουλ είτε από κόρνερ, κάτι που δείχνει την κυριαρχία του Θρύλου σε έναν τομέα που αποδεικνύεται ανίκητος.

Ίσως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ να ήξερε κάτι παραπάνω όταν το καλοκαίρι είχε αφιερώσει πολύ χρόνο στην προετοιμασία στις στατικές φάσεις. Οι παίκτες είχαν εξασκηθεί αρκετά στα φάουλ και στα κόρνερ και σε γενικές γραμμές στις θέσεις που θα πρέπει να παίρνουν όταν η ομάδα επιτίθεται για να σημειώσει κάποιο γκολ ή αμύνεται για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.
Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι αξιόπιστος σε αυτόν τον τομέα, εξ ου και η πρώτη θέση που κατέχει στις κεφαλιές. Γιατί όταν σημειώνεις γκολ από στατικές φάσεις, οφείλεις να είσαι κυρίαρχος στους αιθέρες. Και αυτό το καταφέρνει μια χαρά ο Ολυμπιακός.Στις κερδισμένες κεφαλιές είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με 36 και ο αμέσως επόμενος έχει 27 και είναι η Βέροια, που ακολουθείται από τον Άρη με 26.Όσον αφορά στις κεφαλιές που έχει χάσει ο Ολυμπιακός ή έχουν κάνει οι αντίπαλοί του στα παιχνίδια εναντίον του, είναι δεύτερος με 14, καθώς την κορυφή την κατέχει ο Πανιώνιος με 12. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο σύλλογος της ΑΕΚ με 15, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: