Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Πιστεύουμε στους εαυτούς μας»

Δεν γινόταν να μην είναι ευχαριστημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας του στο Κάουνας. Ο τεχνικός των Πειραιωτών σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης με του Λιθουανούς: «Προφανώς και το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για μας, ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μας να κερδίσουνε σʼ αυτό το τέλειο γήπεδο μʼ αυτό το απίστευτο κοινό. Έπρεπε να κάνουμε ένα εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι με την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκα. Αυτό ήταν το κλειδί όπως και η δημιουργία μας, αφού είχαμε 10 ασίστ παραπάνω από τη Ζαλγκίρις.Έχουμε ακόμα δυο παιχνίδια μπροστά μας για να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ότι συνεχίζουμε στη διοργάνωση και ότι κυρίως πιστεύουμε στους εαυτούς μας».
Ο τεχνικός των Πειραιωτών μίλησε και για την δύσκολη έδρα των Λιθουανών υποστηρίζοντας : «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σʼ αυτό το γήπεδο γιατί εκτός του ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, το κοινό συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι. Ήταν καλό που κερδίσαμε, αλλά ως εκεί. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας με τον Άρη και η προσοχή μας είναι στραμμένη εκεί» για να συνεχίσει ο Μπαρτζώκας για την επόμενη μέρα των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδα «Θέλουμε να βελτιώνουμε κάθε μέρα το παιχνίδι μας, να έχουμε υγεία και να είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε χαρακτήρα, καλή ομάδα, αλλά έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε.
Δεν πιστεύω ότι γίναμε φαβορί και το πιστεύω ειλικρινά. Υπάρχουν 10 πολύ καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα και όλα θα κριθούν στα κρίσιμα σημεία όπου θα παίξουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες όπως οι τραυματισμοί και η κατάσταση κάποιων ομάδων. Τότε έπρεπε να το πω γιατί ακριβώς η ομάδα έπρεπε να περάσει μια από διαδικασία για να φτάσει εδώ».
Τέλος για την… επιστροφή του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ο τεχνικός την Πειραιωτών δήλωσε «Στη θέση του Μαρτίνας, είναι μόνο σούτινγκ γκαρντ, υπάρχει ο Σπανούλης που είναιι ο αστέρας μας. Επίσης υπάρχει ο Σλούκας που είναι διεθνής και βελτιώνεται συνεχώς. Ο Μαρτίνας είναι σημαντικός για μας, είναι μέλος της ομάδας και πολύ χρήσιμος, πέρσι μας βοήθησε πολύ, αλλά πρέπει να βελτιώσει λίγο το αμυντικό του παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: