Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Υποσχέσεις από τον ορεξάτο Μασάντο

Για πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους εξής δύο, έγινε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήθελε να δει τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας του νεοφερμένου Χουάν Πάμπλο Πίνο, ο οποίος έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι εδώ και περίπου ένα χρόνο, και –εν συνεχεία- να τσεκάρει την κατάσταση των υπολοίπων παικτών λίγες μέρες πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος.Οι ρεπόρτερ δεν είχαμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη στη διάρκεια του φιλικού, αφού διεξήχθη «κεκλεισμένων των θυρών», ωστόσο, διασταυρωμένες πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, μας έδωσαν μια σαφή άποψη για το τι έγινε στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.
Νομίζω ότι η «είδηση» από ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο, δεν αφορά τον Κολομβιανό εξτρέμ, αλλά τον Πάουλο Μασάντο. Για τον Πίνο γνωρίζαμε όλοι λίγο-πολύ πως πρόκειται για έναν τεχνίτη και γρήγορο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί –στα καλά του- να αλλάξει την ταχύτητα της επίθεσης των πρωταθλητών και να προσθέσει φαντασία. Ωστόσο, θα τον… μετρήσουμε στα επίσημα και στα πιο σοβαρά ματς που έρχονται.
Εκείνος που έδειξε τρομερή διάθεση να κάνει νέο ξεκίνημα και να αποδειχθεί σε… μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν ο Πορτογάλος χαφ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο φιλικό λες και επρόκειτο για αγώνα Champions League! Μπήκε στο γήπεδο με συμπεριφορά παίκτη υπό… δοκιμή, ο οποίος πρέπει να τα δώσει όλα για να πείσει και να μείνει!Αυτό το στοιχείο αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, όταν αναφερόμαστε σε έναν αγώνα… ξεμούδιασμα για τους «ερυθρόλευκους». Ακόμη και σε αυτό το ματς, λοιπόν, ο διεθνής άσος έδειξε ότι θα μπει… διψασμένος και συνάμα… πεινασμένος στο 2013.
Από την πρώτη στιγμή που ο Πάουλο συστήθηκε στο κοινό του Ολυμπιακού, είχα εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μόλις προσαρμοστεί μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς. Αυτό ακόμη δεν μας το έχει δείξει, αλλά πιστεύω ότι θα το κάνει σύντομα. Γιατί;
Επειδή πρώτα απ’ όλα θέλει να το κάνει και το προσπαθεί. Μπορεί ως τώρα να κάνει πολλές ενέργειες που μένουν ημιτελείς και να μετράει πολλά λάθη, αλλά ποτέ δεν κρύφθηκε στον αγώνα, ποτέ δεν δίστασε να πάρει προσπάθεια, ποτέ δεν δίστασε, ακόμη και μετά από δική του κακή επιλογή. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Εμένα μου θυμίζει τον περσινό Αμπντούν, με τον οποίο όλοι φέτος τρίβουμε τα μάτια μας!
Ο Μασάντο από τότε που ήρθε στον Πειραιά, προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω επειδή ξέρει ότι του έχει αποδοθεί, δικαίως ή αδίκως, ο χαρακτηρισμός του ηγέτη. Κάπου, λοιπόν, δεν έχει ισορροπήσει ακόμη το τι θέλει να κάνει με το τι μπορεί κι έτσι του λείπει η ηρεμία που χρειάζεται στο παιχνίδι, για να ξεδιπλώσει τις αρετές του και να γίνει πιο ουσιαστικός.
Και κάτι ακόμη. Τώρα που αποκτήθηκε ο Πίνο και ο Μασάντο θα καθιερωθεί στη θέση που θέλει να παίζει, δηλαδή ως κεντρικό χαφ, θα δούμε και το πόσα… απίδια πιάνει ο σάκος. Εγώ, πάντως, επιμένω ότι αυτός ο παίκτης δεν είναι τυχαίος και άδικα κάποιοι βιάστηκαν να τον κρίνουν αυστηρά ή να τον απαξιώσουν. Σε λίγο καιρό θα τα ξαναπούμε επί του θέματος.
Ως τότε, θερμές ευχές σε όλους για μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και μεγάλες επιτυχίες σε… κόκκινο φόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: