Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Βάλτε τον και θα δείτε»

Oταν ο Λιούμπομιρ Φέισα ήρθε στον Ολυμπιακό, όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη ο οποίος θα κάνει τη διαφορά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον «πίστεψε» και δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες. Το ίδιο φέτος και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αυτό, όμως, που «πονάει» τους περισσότερους φίλους των Πειραιωτών και τους «καίει», είναι το «γιατί;». Και αυτό το «γιατί;», προκύπτει έπειτα από κάθε εμφάνιση του Σέρβου μέσου, ο οποίος όταν αγωνίζεται δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και να κάνει τη διαφορά. Αυτό έκανε και στα δύο ματς με την Καβάλα για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο «ΓΑΥΡΟΣ», λοιπόν, μίλησε με τον Γκόραν Στεφάνοβιτς. Τον προπονητή, που τον έκανε βασικό στην Παρτιζάν το 2009. Ο 46χρονος τεχνικός τον πίστεψε όπως δηλώνει και παρόλο που ήταν «παγκίτης», ο Φέισα έγινε βασικός και στέλεχος της πρωταθλήτριας Σερβίας.
Ο Στεφάνοβιτς προσπαθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν παίζει στον Ολυμπιακό, ενώ «φωνάζει» ότι αν παίξει, θα γίνει βασιλιάς του κέντρου.
«ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΒΑΣΙΚΟ»
Το πρώτο του σχόλιο για τον Λιούμπομιρ Φέισα ήταν: «Οταν εγώ πήγα στην Παρτιζάν (σ.σ. 2009), ο Φέισα δεν έπαιζε (σ.σ. ο Σέρβος ήταν από το 2008). Ηταν πάντα στις αποστολές, ωστόσο, δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής. Εγώ τον πίστεψα από την πρώτη στιγμή και κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα παιδί, το οποίο μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το κέντρο της ομάδας. Τον έβαζα συνέχεια βασικό και δεν τον έβγαζα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ολοι θέλανε να παίζει ο Φέισα βασικός από εκεί και έπειτα. Επαιζε και στη Σερβία και έγινε όνομα. Είχε τρελάνει κόσμο. Ηταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μου».
«ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ»
Στη συνέχεια, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που στον Ολυμπιακό δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής. «Ο Φέισα είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ξεκάθαρο αυτό. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερος. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό το στιλ παιχνιδιού. Ο Φέισα αποδίδει μόνος του στο κέντρο καλύτερα. Μπροστά από τους σέντερ μπακ. Μπορεί να τρέξει για δύο ποδοσφαιριστές μαζί. Για εμένα πρέπει να τον βάζουν βασικό όλοι οι προπονητές και να τον έχουν μπροστά από τους στόπερ. Μόνο του».
«ΘΕΛΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»
Το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται και δεν παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, του ρίχνει την ψυχολογία αγωνιστικά. Αυτό τονίζει ο Γκόραν Στεφάνοβιτς, λέγοντας ότι πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των προπονητών. «Επειδή δεν παίζει πολύ και δεν έχει χρόνο συμμετοχής, είναι λογικό να μην είναι καλά ψυχολογικά όταν αγωνίζεται και να έχει άγχος. Λογικό. Χρειάζεται προπονητές να τον εμπιστεύονται και θα δείξει πολλά πράγματα, αρκεί να έχει διάρκεια. Εννοώ αν παίζει συνέχεια και όχι πού και πού».
«ΘΕΛΕΙ ΚΟΟΥΤΣ, ΟΧΙ ΠΑΙΚΤΗ»
Οταν του αναφέραμε ότι ο Πάντελιτς είναι άνθρωπος που προσπαθεί να τον ανεβάζει ψυχολογικά, είπε: «Είναι διαφορετικό να λένε μπράτε, μπράτε (σ.σ. αδερφός) και άλλο να έχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή του. Πρέπει να τον πιστέψει ο κόουτς και θα δείτε τι θα κάνει…»!

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
Σε ερώτηση που του έγινε για ποια ακριβώς είναι η θέση του, απάντησε: «Μπροστά από τους στόπερ. Μπορεί να κόψει με άνεση τις αντεπιθέσεις και τον καλύτερο μέσο της αντίπαλης ομάδας. Επίσης, πιέζει ψηλά και δεν κουράζεται».
Για το πλεονέκτημά του: «Είναι δυνατό παιδί και μπορεί να οργανώσει. Εχει τη δυνατότητα να κλέψει και να βγάλει μπροστά την ομάδα. Δεν το έχουν πολλοί αυτό. Ολα αυτά, όμως, θα έρθουν μέσα από τα παιχνίδια».
«ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ»
Για τον χαρακτήρα του, τόνισε: «Είναι πραγματικά σαν παιδί. Ηρεμος και χαμηλών τόνων. Ποτέ δεν προκαλεί και είναι άριστος επαγγελματίας. Πιστεύω ότι έτσι έχει παραμείνει. Πάντα ήταν υπόδειγμα. Είναι ευαίσθητο παιδί».
«ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΩ»
Ολοκληρώνοντας για τον Φέισα, ανέφερε ότι θέλει να ξαναπροπονήσει τον Φέισα: «Είναι φανταστικός παίκτης και σας λέω. Βάλτε τον και θα δείτε τι θα κάνει. Είναι τρομερός. Εγώ, πάντως, θέλω να τον ξαναπροπονήσω».
«Φανταστικός ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός πάντα ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό το γνωρίζει ο Στεφάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα, ως ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε Βέροια και Πανελευσινιακό. Φυσικά, έχει αγωνιστεί και πιο υψηλού επιπέδου ομάδες, όπως η Παρτιζάν και η Οσασούνα.
Ως προπονητής, έχει κοουτσάρει την Παρτιζάν, ενώ ήταν και στο τεχνικό τιμ της Εθνικής.
Μιλώντας για την καριέρα του λοιπόν είπε: «Θα ήθελα να έρθω και στην Ελλάδα. Εχω ιδιαίτερη σχέση… Θα ήθελα να προπονήσω όπως είπα τον Φέισα», ενώ σε ερώτηση που του κάναμε για το αν θα ήθελε να γίνει κόουτς του Θρύλου είπε: «Φυσικά. Θα ήταν για μένα τρομερό. Είναι φανταστικός ο Ολυμπιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: