Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έβαλε "χαράτσι" στους Τούρκους

Βασίλης Σπανούλης
Ο αντίπαλος ήταν δύσκολος, τα προβλήματα πολλά (που έγιναν ακόμα περισσότερα με την αποβολή του Λο), αλλά ο Ολυμπιακός πιστοποίησε πως βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα μετά την ανάπαυλα, επικράτησε με 82-71 της Φενέρμπαχτσέ και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 3-3, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του ΤΟΡ-16. Όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ο Πάουελ (που αγωνίσθηκε μόνο στην τελευταία περίοδο όταν τα πάντα είχαν κριθεί) κι αποκτηθεί ακόμα ένας πόιντ-γκαρντ αντί του Μάντζαρη, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Πειραιά, που πλέον στρέφει την προσοχή της στα δύο επόμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για την Α1 και τον τελικό του Κυπέλλου.
Αποβολή για τον κορυφαίο
Στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν εμφανώς αγχωμένοι, κάτι που τους «βγήκε» στον αμυντικό τομέα. Η Φενέρ σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία και γι’ αυτό προηγήθηκε με 24-23. Στην συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα, με τον Εισί Λο να τους καθοδηγεί άψογα. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ ήταν… αγριεμένος τόσο στην άμυνα (όπου περιόρισε τον Μακ Κάλεμπ), όσο και στην επίθεση. Μέχρι το σημείο της αποβολής του στο 17’, είχε προλάβει να σημειώσει 12 πόντους με 4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/2 βολές, πλησιάζοντας το φετινό ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα που ήταν οι 14 απέναντι στην Αρμάνι. Έστω και χωρίς αυτόν, πάντως, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με 43-37 και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Σλούκα βασικό πλέι-μέικερ.
Σούπερ δεκάλεπτο
Ο τελευταίος πέτυχε ένα «γκολ φάουλ» στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν ηλεκτρισμένη και η ομάδα έβγαλε την ενέργεια που την χαρακτήρισε τόσο την περσινή σεζόν, όσο και φέτος στην πρώτη φάση. Με ένα τρίποντο από τον Παπανικολάου κι ένα χουκ του Σερμαντίνι η διαφορά ανέβηκε στο +12 (53-41) στο 24’, αναγκάζοντας τον Πιανιτζιάνι να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Τίποτε, όμως, δεν άλλαξε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, περιορίζοντας τους Τούρκους σε μόλις  12 πόντους με 3/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 3/8 βολές. Οι ίδιοι σημείωσαν 25 με και έτσι στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 68-49!
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με δύο συνεχή καλάθια των Σπανούλη-Σερμαντίνι που εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (72-49).  Στο 35’ το σκορ ήταν 75-56 και στο διάστημα που απέμενε οι Τούρκοι απλά περιόρισαν την διαφορά στους 11 πόντους, εκμεταλλευόμενοι το χαλάρωμα του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: