Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Παίξαμε καλά και κερδίσαμε»

Χαρούμενος για την πρόκριση των ποδοσφαιριστών του στους «8» του NextGen Series ήταν ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Μπερντ Στορκ. Ο Γερμανός τεχνικός των Πειραιωτών, δήλωσε ότι οι παίκτες του έκαναν το παιχνίδι τους και επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή, γιʼ αυτό ήρθε και η νίκη.
Ο προπονητής των πιτσιρικάδων του Θρύλου, ανέφερε επίσης ότι είχε… διαβάσει πολύ καλά την Άντερλεχτ και συγκεκριμένα στο ματς με την Μίλαν που είχε δώσει σε τουρνουά στην Ιταλία. Ο Στορκ επίσης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ακαδημία του Ολυμπιακού, πρώτος στόχος του ήταν να βελτιώσει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του και τα κατάφερε.
Τέλος, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου στο σημερινό παιχνίδι με τους Βέλγους, λέγοντας ότι στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς, οι Νέοι του Ολυμπιακού «διαφήμισαν» το ποδόσφαιρο και έτσι έκαναν τον κόσμο να δώσει το «παρών» σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπερντ Στορκ μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ:
«Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για την προσπάθεια που κάναμε και ξεπεράσαμε το εμπόδιο της Άντερλεχτ ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και τα καταφέραμε. Την είχαμε παρακολουθήσει την Άντερλεχτ την είχαμε δει και στο πρόσφατο ματς με τη Μίλαν που έδωσε σε τουρνουά της Ιταλίας και γνωρίζαμε καλά όλους τους παίκτες και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και αυτό νομίζω φάνηκε. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μου εντός έδρας είναι αυτή που έκανε παιχνίδι και να απειλήσει τον αντίπαλο. Όλη η ομάδα έκανε μία μεγάλη προσπάθεια και όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Χρειαζόμαστε να συνηθίσουμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις ώστε να προχωράμε μπροστά και να συγκρινόμαστε με τις άλλες ομάδες για να βλέπουμε την πρόοδο που κάνουμε. Είναι σημαντικό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν παραστάσεις σε διεθνές επίπεδο έτσι ώστε να προχωρούν, να προοδεύουν και να έρχονται ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να γεμίσουμε εμπειρίες τα παιδιά και για αυτό πρέπει να συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε τέτοιες διοργανώσεις, είναι πολύ ωραίο τόσο για τα παιδιά αλλά και για εμάς που κάνουμε αυτή την προσπάθεια.
Όταν είχα ξεκινήσει τη δουλειά μου στην ακαδημία του Ολυμπιακού είχα μελετήσει αρκετά καλά τα παιδιά με κάποια τεστ που είχαμε κάνει φυσικής κατάστασης και είχαμε πει ότι θέλουμε τρεις μήνες για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο και έχουμε φτάσει ως εδώ τώρα. Μπορούμε βέβαια να πούμε ότι η Άντερλεχτ προερχόταν από κάποιο σκληρό παιχνίδι ενώ εμείς ίσως ήμασταν πιο φρέσκοι, αλλά θεωρώ ότι στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης έχουμε φτάσει σε καλό επίπεδο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και φυσικά χρειαζόμαστε την καλή δουλειά στη φυσική κατάσταση γιατί μέσω αυτής μπορούμε να κάνουμε ένα καλό ματς πιέζοντας τον αντίπαλο και η ομάδα σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.
Είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι εμείς καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να είναι αυτός που πρέπει να αντιδράσει και όχι να τον κυνηγάμε εμείς.
Είναι απίστευτο και καταπληκτικό που μαζέψαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο. Στους προηγούμενους αγώνες «διαφημίσαμε» το ποδόσφαιρό μας παίζοντας καλά και έτσι κάναμε τον κόσμο να είναι... πεινασμένος για να έρθει να μας δει και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη. Τώρα έχουμε τον ΟΦΗ και πρέπει να νικήσουμε και εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: