Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣ(ας) στα Γιάνννινα ο Θρύλος

Το πλέον αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 1-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε έναν… βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν με σκόρερ τον Αμπντούν στο 51ʼ, έπειτα από άψογη εκτέλεση φάουλ του Αλγερινού.Δοκάρι είχε στο 81ʼ ο Τζιμπούρ με κεφαλιά, έπειτα από ανάποδο ψαλίδι του Σιόβα! 
Είχε τον έλεγχο, αλλά…
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τον Παπάζογλου στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χολέμπας στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μανωλάς και Κοντρέρας, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο. Στις πτέρυγες ήταν οι Αμπντούν και Φετφατζίδης, ενώ στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Εξ αρχής, ο Θρύλος έδειξε τις προθέσεις του. Και ποιες ήταν αυτές; Να πιέσει και να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε στο πρώτο 20λεπτο τρεις καλές φάσεις, ωστόσο, δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Πρωταγωνιστής; Ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος στο 12ʼ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε λάθος του ΠΑΣ και με σουτ στην κίνηση είδε τον Μπαμπανιώτη να αποκρούει με τα πόδια.
Ο φορ του Ολυμπιακού είχε… κέφια και προσπαθούσε στον κακό αγωνιστικό χώρο να απειλήσει… Μεγάλη στιγμή είχε ο Θρύλος στο 19ʼ, όταν ο «πιστολέρο» μοίρασε… σακούλες και έκανε σέντρα ακριβείας στον Μανωλά, αλλά ο αμυντικός των Πειραιωτών είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά δεν έκανε την μεγάλη φάση για γκολ. Βλέπετε, δεν τον βοηθούσε και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν βαρύς και έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών…  
Ιδανικό ξεκίνημα
Το βʼ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, αφού πέντε λεπτά έπειτα από την έναρξη έγινε το 0-1… Συγκεκριμένα, ο Θρύλος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Αμπντούν το εκτέλεσε άψογα. Ο Μπαμπανιώτης δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι οι Πειραιώτες πήραν… κεφάλι στο σκορ! Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή. Δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, εκτός από μια στιγμή στο 67ʼ, όταν ο Βίλα μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Κάρολ απέκρουσε σταθερά την μπάλα και πέρασε ο κίνδυνος.
Στη συνέχεια ο Μίτσελ έκανε κάποιες αλλαγές, αφού στη θέση του Φετφατζίδη πέρασε τον Σιόβα που έπαιξε στον άξονα και ο Μανιάτης πήγε στις πτέρυγες, ενώ στο ματς πέρασε και ο Τζιμπούρ. 
Ψαλίδι και… δοκάρι
Ο τελευταίος μάλιστα, είχε και μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Συγκεκριμένα, στο 81ʼ, ο Σιόβας έκανε ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής και ο Τζιμπούρ πριν η μπάλα βρεθεί στο έδαφος έκανε κεφαλιά και ο Μπαμπανιώτης απέκρουσε με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Ένα γκολ που θα ήταν από τα καλύτερα της χρονιάς!
Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο 10λεπτο δεν έγινε κάτι το σημαντικό και έτσι ο Ολυμπιακός σε έναν «βαρύ» αγωνιστικό χώρο κατάφερε να πάρει τη νίκη και πλέον είναι με τα… δύο πόδια στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (81ʼ Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουλάκου, Κεϊτά (70ʼ Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (56ʼ Ντε Βινσέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν (82ʼ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (66ʼ Σιόβας), Μήτρογλου (75ʼ Τζιμπούρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: