Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μπράβο ρε μάγκες!

Ο Ολυμπιακός με σκόρερ τον Νίκο Ιωαννίδη (21ʼ, 54ʼ) νίκησε την Άντερλεχτ με 2-1 στον Ναό και πήρε την πρόκριση για τους «8» του NextGen Series. Αντίπαλος η Άστον Βίλα στην Αγγλία, σε άλλο ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ο Μπερντ Στορκ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Βλάχο κάτω από τα δοκάρια. Καραγκούνης, Λεάντρο, Ρουγκάλας και Λυκογιάννης ήταν η τετράδα της άμυνας. Μ. Σιώπης και Γκίνο αγωνίστηκαν ως κεντρικοί χαφ στον άξονα, με τον Βουτσιώτη μπροστά τους σε πιο επιτελικό ρόλο. Στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν ο Δ. Σιώπης, αντίστοιχα αριστερά ο Λύρας και ο Ιωαννίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
ΠΙΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ
Οι Νέοι του Θρύλου μπήκαν στην αναμέτρηση με σαφή διάθεση να πιέσουν ψηλά την Άντερλεχτ προκειμένου να μην την αφήσουν να κάνει το παιχνίδι τους. Επιθετικά προσπαθούσαν κυρίως με μεγάλες μπαλιές να βγουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Λύρα και Δημήτρη Σιώπη στα πλάγια.
Μια καλή εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη στο 11ʼ εξουδετέρωσε ο Ροέφ, με τους παίκτες του Μπερντ Στορκ να έχουν την υπεροχή, αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν την μεγάλη φάση μέσα στα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο, οι προσπάθειες των πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού δικαιώθηκαν.
Ο Δημήτρης Βουτσιώτης από δεξιά εκτέλεσε φάουλ και ο Ιωαννίδης με υπέροχο άλμα στο πρώτο δοκάρι «κατάπιε» τους Βέλγους αμυντικούς στον αέρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Ρόεφ, κάνοντας το 1-0.
Μία ωραία ενέργεια του Βουτσιώτη και πάλι, στο 24' κατέληξε σε κερδισμένο φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Άντερλεχτ, αλλά η εκτέλεση του Λεάντρο κόντραρε στο τοίχος και έφυγε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λεάντρο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Γκίνο από αριστερά πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο δεύτερο δοκάρι αλλά η καρφωτή κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νταβί!
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρενέ Πέτερς πραγματοποίησε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Τζααβί και Ενέν αντί των Σουμαρέ και Ντιαρά. Η κίνηση αυτή είχε άμεσο αποτέλεσμα για την Άντερλεχτ που ισοφάρισε πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Τζααβί κινήθηκε από αριστερά, έψαξε τον Ατσέαμπονγκ στην απέναντι πλευρά και ο Γκανέζος με βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά έστειλε την μπάλα χαμηλά στην απέναντι γωνία του Βλάχου για το 1-1.
ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ 2-1!
Η ψυχολογία λογικά έπρεπε να περάσει στο στρατόπεδο των Βέλγων, αλλά οι μάγκες του Στορκ, έτρωγαν… σίδερα! Ο Ολυμπιακός ακόμη και μετά την ισοφάριση συνέχισε να πιέζει και στο 54ʼ πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Γκίνο εκτέλεσε από αριστερά ένα κόρνερ, ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά με τον Τζααβί να σταματάει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα χρησιμοποιώντας το δεξί του χέρι.
Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης συνοδεύτηκε από την κόκκινη κάρτα για τον άσο της Άντερλεχτ και ο Ιωαννίδης με ψυχραιμία από την άσπρη βούλα νίκησε για δεύτερη φορά στο ματς τον Ροέφ για το 2-1!
Στο 61' ο Πέτερς έκανε μια ακόμη αλλαγή, βγάζοντας από το ματς τον Νταφ και βάζοντας στη θέση του τον Ριβιτούσο. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 69ʼ, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Ταρφίλ από αριστερά μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο Βλάχος. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιωαννίδης προσπάθησε να σκοράρει εκτός περιοχής δίχως επιτυχία, ενώ ο Μπερντ Στορκ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Παπασάββα στη θέση του Βουτσιώτη στο 70'.
Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Λυκογιάννη στο 73' που αφού πέρασε τέσσερις αντιπάλους τροφοδότησε τον Δημήτρη Σιώπη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Ακολούθως ο Βέργος πήρε τη θέση του Ιωαννίδη στο ματς, με τον σκόρερ των δύο τερμάτων να κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 83' με τους Σούκια, Βούρο και Παιδάκη να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Λύρα, Γκίνο και Σιώπη Δ. Στο 85', ο Ατσέαμπονγκ πήγε να εκμεταλλευθεί το μπέρδεμα στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ με το αριστερό! Στο 88' ο Λυκογιάννης από αριστερά μπήκε με δύναμη στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Νταβί του είπε «όχι».
Ο Σούκιας κόπηκε πριν πλασάρει στην κενή εστία, η μπάλα έφτασε στον Παιδάκη που στόπαρε ωραία αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ! Στο 90ο λεπτό, ο γκολκίπερ της Άντερλεχτ αντέδρασε εκπληκτικά σε φοβερό σουτ του Παπασάββα εκτός περιοχής διώχνοντας σε κόρνερ.
Ολυμπιακός (Μπερντ Στορκ): Βλάχος, Καραγκούνης, Λεάντρο, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Σιώπης Μ., Γκίνο (83' Σούκιας), Σιώπης Δ. (83' Βούρος), Λύρας (83' Παιδάκης), Βουτσιώτης (70' Παπασάββας), Ιωαννίδης.
Άντερλεχτ (Ρενέ Πέτερς): Νταβί, Ντ' Αλμπέρτο, Πεμπά, Χέιλεν, Λουκακού, Ντεντολετέρ, Ταρφίλ, Νταφ (61' Ριβιτούζο), Ατσέαμπονγκ, Σουμαρέ (46' Τζααβί), Ντιαρά (46' Ενέν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: