Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρώτο βήμα για τρεμπλ

O Ολυμπιακός θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ την Παρασκευή στο Βραχάτι (20:00, Novasports 4) και να προκριθεί στον σαββατιάτικο τελικό της διοργάνωσης. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία την ομάδα του Πειραιά. Στην απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» του Δήμου Βέλου Βόχας δεν πήραν μέρος ο Νίκος Σμαραγδής και ο Σωτήρης Σωτηρίου οι οποίοι ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και παρέμειναν στο ξενοδοχείο ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Μίλαν Γιούρισιτς ο οποίος είχε υποστεί διάστρεμμα. Το ευχάριστο είναι ότι κανονικά προπονήθηκαν οι Γιορντάνοφ, Μαρούλης και Φιλίποφ που  ήταν εμπύρετοι.Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει τον πρώτο ανάλογο τίτλο της ιστορίας του και να βάλει τον πρώτο «λίθο» στο εγχώριο τρεμπλ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παλέψει να περάσει για πρώτη φορά σε τελικό διοργάνωσης μετά από 30 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν για το Κύπελλο το 1983 στη Θεσσαλονίκη όπου ο γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ.Ο Δημήτρης Καζάζης δήλωσε για την αναμέτρηση: «Ο ΠΑΟΚ μετά από ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα παρουσιάστηκε βελτιωμένος στον τελευταίο αγώνα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη αποδεικνύοντας πως έχει πολύ καλή ομάδα. Αυτό μας κάνει να είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα.
Πρέπει να είμαι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και το πόσο θα θέλουμε το παιχνίδι. Ελπίζω να γίνουν ωραίοι αγώνες και να απολαύσει ο κόσμος ωραίο θέαμα».Για την αναμέτρηση μεταξύ του Εθικού και της Κηφισιάς είπε: « Εθνικός είναι φαβορί γιατί έχει καλύτερη ομάδα και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στον τελικό» Σχετικά με την παρουσία του διαιτητικού βίντεο ο Δημήτρης Καζάζης είπε:«Σίγουρα είναι προς μια θετική κατεύθυνση. Η πράξη θα δείξει πόσο θα βοηθήσει κι αν θα χρειαστούν αλλαγές».Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι σαφώς με το μέρος του Ολυμπιακού, ενώ για το Λιγκ Καπ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά.Για το πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει 35 αναμετρήσεις και ο Ολυμπιακός προηγείται με 31-4 στις νίκες. Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ είναι στις 28 Ιανουαρίου 2012 με 3-1 για το πρωτάθλημα στο «Paok Sports Arena». Η μοναδική εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2010 με 3-2 σετ στου Ρέντη. Σε ουδέτερη έδρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό.Στο Κύπελλο Ελλάδας έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 4 φορές με τον Ολυμπιακό να έχει ισάριθμες νίκες: Στον τελικό του 1983 στη Θεσσαλονίκη που ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στο Αλεξάνδρειο. Στον ημιτελικό του 1992 που ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 στην Σταυρούπολη. Στον ημιτελικό του φάιναλ-4 στη Δράμα στις 3 Απριλίου 1999 όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0. Στον προημιτελικό του κυπέλλου 2005 στις 3 Απριλίου 2005 στο Ρέθυμνο που ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-1.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΙΓΚ ΚΑΠ 2012-13 «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» 1-2/3/2013
ΕΔΡΑ: Δήμος Βέλου Βόχας – Βραχάτι, Γυμναστήριο: «Γιώργος Τριαντάφυλλος»
Α΄ ημιτελικός Παρασκευή 1/3 2013
17.30 (Novasports-4): ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Δημήτρης Ονόπας - Βασίλης Ράπτης
Β΄ ημιτελικός Παρασκευή 1/3/2013
20.00 (Novasports-4): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Κώστας Βουδούρης - Αλέξανδρος Μυλωνάκης
Στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση (Final 4), θα απονεμηθεί και χρηματικό έπαθλο, όπως έχει καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ.
1η Θέση: 8.000
2η Θέση: 4.000
3η Θέση: 1000
3η Θέση: 1000
Επίσης, για πρώτη φορά εκτός από τον τίτλο του MVP θα απονεμηθούν βραβεία Καλύτερου Επιθετικού, Καλύτερου Πασαδόρου και Καλύτερου Λίμπερο της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: