Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ελβετός... Μιραλάς για Θρύλο

Μια από τις αγορές που παραμένουν -είναι στο μεταίχμιο πλέον- εντός οικονομικών δεδομένων του Θρύλου είναι και αυτή της Ελβετίας. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν ακόμα να "χτυπήσουν" τοπ ποδοσφαιριστές από το αξιόλογο πρωτάθλημα της χώρας, σε αντίθεση με άλλα. Την αγορά την γνωρίζει καλά τόσο ο Χουάνχο Λορένθο που έχει μια πιο "σφαιρική" άποψη για τις αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών απ' όλο τον πλανήτη, όσο και ο σκάουτ, Δημήτρης Μπαρμπαλιάς που έχει ταξιδέψει στο παρελθόν στη χώρα και παρακολουθεί επισταμένα το πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ένας παίκτης που βρίσκεται στην ερυθρόλευκη ατζέντα είναι και ο 21χρονος εξτρέμ (σ.σ. παίζει κυρίως στο αριστερό "φτερό" αλλά άνετα καλύπτει και το δεξί) της Γκρασχόπερς, Στίβεν Τσούμπερ (σ.σ. 1.82μ. - 72κ.). Πρόκειται για μια από τις πολλές περιπτώσεις πλάγιων επιθετικών που έχει περάσει από το "μικροσκόπιο" το τμήμα σκάουτινγκ του Θρύλου και θα τεθεί υπ' όψη του Μίτσελ για το καλοκαίρι. Όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοί που ξέρουν, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θυμίζει... Μιραλάς.

Ποιός είναι ο Στίβεν Τσούμπερ; Χαρισματικός εξτρέμ, με εξαιρετική ντρίπλα, διασπάει με χαρακτηριστική άνεση τις αντίπαλες άμυνες, σκοράρει πολλά τέρματα και δίνει εξίσου πολλές ασίστ. Ταχύτατος, χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια και έχει δυνατά σουτ ακριβείας εκτός περιοχής. Φέτος, έχει σε 22 συμμετοχές (σ.σ. 20 πρωτάθλημα και 2 κύπελλο) τον απολογισμό των 5 γκολ και ισάριθμων ασίστ.
 Ο γεννημένος στο Βίντερτουρ της Ελβετίας (σ.σ. 17/08/1991) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα και από το 2006 εισχώρησε στις ακαδημίες της Γκρασχόπερς με την επαγγελματική ομάδα της οποίας έχει συνολικά μέχρι τώρα 127 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 30 τέρματα και 17 ασίστ.
Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του με τις οποίες μετράει 45 συμμετοχές και 10 γκολ. Η τιμή του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου βάσει Transfermarkt είναι στα 1.500.000 ευρώ και το συμβόλαιό του με την Γκρασχόπερς λήγει το 2015. Απασχολεί σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις Νιούκαστλ, Φούλαμ, Λιόν, Σεβίλλη, Λοκομοτίβ Μόσχας και Τβέντε. Ας το κρατήσουμε το όνομα γιατί μπορεί να μας απασχολήσει έντονα το προσεχές διάστημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: