Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μητρογκόλ παντού!

Ο Ολυμπιακός “σφράγισε” και τυπικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας και στον δεύτερο ημιτελικό του Πανθρακικού με 2-1 και πλέον οι πειραιώτες θα κοντραριστούν με τον Αστέρα για το τρόπαιο. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν αν μη τι άλλο ο Κώστας Μήτρογλου με τα δύο γκολ που πέτυχε, δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο, στο φινάλε της σεζόν, είναι σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Ράφικ Τζιμπούρ.
Ενώ ο Αλγερινός έχει “κολλήσει” το τελευταίο διάστημα στα είκοσι γκολ (συν ένα που έχει πετύχει στο Κύπελλο) ο Μήτρογλου συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα έχοντας φτάσει τα είκοσι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πετύχει έντεκα στο πρωτάθλημα, πέντε στο Κύπελλο και τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αξιοσημείωτο όμως με τον διεθνή Έλληνα επιθετικό είναι πως δήλωσε παρών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ σε αντίθεση με τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ φέτος στην Ευρώπη. Αντιθέτως ο Μήτρογλου σκόραρε τέσσερις φορές και μάλιστα τα γκολ που πέτυχε χάρισαν νίκες στους “ερυθρόλευκους”.
Επίσης σε ότι αφορά τις επιδόσεις των δύο επιθετικών στο πρωτάθλημα, το προβάδισμα του Τζιμπούρ έναντι του συμπαίκτη του είναι σημαντικό (έχει πετύχει εννιά γκολ παραπάνω) αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να σταθεί κάποιος και στο χρόνο συμμετοχής που είχαν οι δύο παίκτες. Μπορεί να είχαν αμφότεροι 25 συμμετοχές, ωστόσο τα λεπτά συμμετοχής του Αλγερινού είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που έχει παίξει στο πρωτάθλημα ο Μήτρογλου.
Πιο συγκεκριμένα ο Τζιμπούρ έχει αγωνιστεί σε 2112 λεπτά ενώ ο Έλληνας στράικερ σε 1218. Επί της ουσίας δηλαδή ο Έλληνας στράικερ είχε το μισό χρόνο συμμετοχής από τον Τζιμπούρ και ίσως αν είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες να είχε σημειώσει και πιο πολλά γκολ. Το σίγουρο πάντως είναι πως με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού, ο Μήτρογλου είναι αυτός που έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν φαβορί για τη θέση στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου. Ο 25χρονος επιθετικός είναι σε καλή φόρμα και βρίσκει δίχτυα, σε αντίθεση με τον Τζιμπούρ που το τελευταίο διάστημα δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Αλγερινός δε βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου ή ότι ο Τζιμπούρ δεν ήταν από τα “πρώτα βιολιά” των πειραιωτών στη σούπερ λίγκα.
Από την άλλη πλευρά όμως οφείλει ν' αναγνωρίσει κάποιος ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτός που έλαμψε ήταν ο Μήτρογλου. Πέτυχε γκολ σε Άρσεναλ και Μονπελιέ (μέσα – έξω) και το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να σκοράρει στα δύο ματς απέναντι στη Σάλκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: