Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Τρένο» και στη Νέα Σμύρνη

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας κι Ευρώπης το έκανε να μοιάζει με τέτοιο. Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός συνέχισε χωρίς δυσκολία την προέλαση του στο Ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 66-57 του Πανιωνίου κι έφθασε τις 23 νίκες σε 24 αγωνιστικές. Από την Τετάρτη, με την έλευση του Μάιου, ξεκινάει την προετοιμασία του για το φάιναλ-φορ του Λονδίνου κι ένα σημαντικό στοιχείο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν πως βλέπει όλους τους παίκτες του να είναι έτοιμοι να προσφέρουν. 
Το σερί κι η «έκπληξη» 
Κάτι που συνέβη και στον αγώνα της Νέας Σμύρνης. Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν καλό και οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν με 16-13, αλλά από την δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες πήραν το προβάδισμα και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Η «έκπληξη» έγινε με το τρίποντο (!) του Ντόρον Πέρκινς, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για ένα σερί 13-0 που μετέτρεψε το 18-13 σε 18-26 στο 15’. Ο Περπέρογλου μαζί με τον Σερμαντίνι επίσης έδωσαν σημαντικές λύσεις από τον πάγκο και έτσι ο φωτεινός πίνακας έγραφε 29-36 στην ανάπαυλα. 
Τη σκυτάλη οι βασικοί 
Μετά την πολύ καλή δουλειά από τις «ρεζέρβες» την σκυτάλη πήραν ο Σπανούλης, ο Χάινς, ο Άντιτς και οι υπόλοιποι βασικοί της ομάδας. Μάλιστα ο Αμερικανός με τον Σκοπιανό συνδυάστηκαν άριστα σε μια φάση που κατέληξε σε τρίποντο του Σκοπιανού που έκανε το 36-53 και παράλληλα ανάγκασε τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της οδού Αρτάκης να χειροκροτήσει.  Η περίοδος ολοκληρώθηκε με μια ακόμη «βόμβα» από τον Βασίλη Σπανούλη που ανέβασε τη διαφορά στο +18 (50-68) κι έτσι η τελευταία απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. 
Σκληρή άμυνα
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, στοιχείο που αποτυπώνεται στα πολύ άσχημα ποσοστά του Πανιωνίου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 12/32 δίποντα και 4/22 τρίποντα. Με τέτοια άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και είναι πολύ σημαντικό να έχει ανάλογη παρουσία στο συγκεκριμένο τομέα, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: