Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό

Η εμφάνιση του ήταν κατώτερη των δυνατοτήτων του, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έφθασε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στη νίκη επί του Ρεθύμνου με 87-72. Πλέον έκανε το 2-0 στη σειρά και χρειάζεται ακόμα μια επικράτηση τη Δευτέρα στην Κρήτη, ώστε να «σφραγίσει» την πρόκριση του στους τελικούς των πλέι-οφ. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοση του, να μην επηρεάζεται από τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών και φυσικά ο Βασίλης Σπανούλης να βρει τον εαυτό του.  Στοιχεία που αναμένεται να «βρεθούν» πολύ σύντομα…
 Ξεκίνημα με δυνατή άμυνα
Το εναρκτήριο δεκάλεπτο βρήκε τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σε καλή… διάθεση, ιδίως στην άμυνα, όπου δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα. Οι φιλοξενούμενοι μετά βίας έφθασαν τους 12 πόντους, ενώ οι Πειραιώτες σημείωσαν 24, με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Πάουελ να έχουν τους 17. Ο μόνος που ήταν εκτός ρυθμού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, κάτι που επηρέασε την απόδοση της ομάδας στη δεύτερη περίοδο. 
 Εκτός ρυθμού αρχηγός και… διαιτητές
Ο αρχηγός τελείωσε το πρώτο μέρος με μόλις τρεις πόντους, έχοντας 1/6 σουτ εντός παιδιάς και τέσσερα λάθη στο παθητικό του. Ρόλο στην απόδοση του έπαιξε το γεγονός πως οι διαιτητές σε ορισμένες στιγμές έκλεισαν τα μάτια σε σκληρές άμυνες πάνω του, όπως για παράδειγμα στο 14’ όταν ο Χορν του έκλεψε τη μπάλα, μετά από καθαρό φάουλ. Ακόμα κι ο συνήθως ήρεμος Γιώργος Μπαρτζώκας αντέδρασε έντονα, με συνέπεια να χρεωθεί με τεχνική ποινή! Ο Ολυμπιακός έχασε τελείως τον ρυθμό του και με τρίποντο του Αγγελόπουλου, οι Κρητικοί πλησίασαν σε 33-32 στο 17’ για να κλείσουν το ημίχρονο στο 40-36. 
Αντεπίθεση με Πρίντεζη-Παπανικολάου
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβασε στροφές σημειώνοντας οκτώ πόντους και στο τελευταίο έδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Παπανικολάου. Μετά το 60-53 του 30ου ,λεπτού, πέτυχε το πρώτο τρίποντο για να ανεβάσει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο, ενώ με δύο συνεχή «ποσταρίσματα» του έκανε το 69-56 στο 33’. Το μεγαλύτερο προβάδισμα ήταν το 73-56, αλλά το Ρέθυμνο έκανε ένα σερί 7-0 που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μετά το τάιμ-άουτ που ζήτησε η ομάδα του, παρουσίασε την απαιτούμενη συγκέντρωση και με μπροστάρη τον Παπανικολάου που πέτυχε 12 από τους 19 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, έφθασε άνετα στο τελικό 87-72.

Δεν υπάρχουν σχόλια: