Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έχουν ατσαλωθεί ψυχολογικά

Η αντίστροφη μέτρηση στο πρωτάθλημα μπάσκετ  έχει αρχίσει για τους τελικούς των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι βρίσκεται σε περίοδο…φορμαρίσματος μετά τον θρίαμβο του Λονδίνου. Έγινε το άδειασμα της μπαταρίας κυρίως της ψυχολογικής και τώρα άρχισε η επαναφόρτιση ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα στους τελικούς κόντρα στον αιώνιο.
Έτσι όπως εμφανίζονται αγωνιστικά οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι έχουν το πάνω χέρι αγωνιστικά. Βέβαια όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα είναι φανερό ότι έχουν άλλη δυναμική, καταθέτουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, είναι διψασμένοι για τίτλους και πάνω από όλα έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουν ατσαλωθεί ψυχολογικά και πλέον ό,τι και να τους συμβεί στη διάρκεια του αγώνα είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν και να το ξεπεράσουν.
Στέλνουν μήνυμα στον αντίπαλο πως ότι κι αν κάνει δεν πρόκειται να γλιτώσει την ήττα ακόμη κι αν φθάσει το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα.  
Αγωνιστικά όσο περνούσαν τα παιχνίδια μειώνουν τα νεκρά διαστήματα που τους δημιούργησαν προβλήματα στις προημιτελικές φάσεις της Γιουρολήγκ.
Το θέμα είναι ότι στους τελικούς θα γίνει και ένα mind game. Ή αν θέλετε ένας πόλεμος νεύρων που στόχο θα έχει να εκνευρίσει τους ερυθρόλευκους ώστε να μπαίνουν στα παιχνίδια  χωρίς  αυτοσυγκέντρωση ή ακόμη και διχασμένοι. 
Οι Πειραιώτες το περιμένουν και είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν αφού ήδη έχουν δει σκηνές από τα «προσεχώς».
Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα σημαίνει την εδραίωση της ερυθρόλευκης κυριαρχίας στο μπάσκετ. Μετά θα αρχίσει να λειτουργεί και ο «μύθος» σαν κεκτημένη ταχύτητα που θα προωθεί την ομάδα και όχι μόνο θα την κρατάει μέσα στους στόχους, τα επόμενα χρόνια αλλά θα τους κατακτά.
Ο Ολυμπιακός όπως είναι κτισμένος  θα μείνει στην κορυφή για πολλά χρόνια φτιάχνοντας τη δική του αυτοκρατορία υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: