Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εμπειρία και ποιότητα!

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό είναι ο Μόργκαν Αμαλφιτανό. Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίζεται στη Μαρσέιγ και έχει κατακτήσει το Κουπ ντε Λα Λιγκ το 2011! Ο 28χρονος παίζει σε μία ομάδα που πάντα έχει πίεση και στόχος της είναι η κατάκτηση της κορυφής. Όπως και ο Ολυμπιακός, λοιπόν… Αγωνίζεται στις πτέρυγες και κυρίως στα δεξιά. Ο Γάλλος, που έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής του, έχει ταχύτητα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την αντίπαλη άμυνα άνω κάτω! Έχει επαφή με τα δίχτυα, αλλά είναι περισσότερο δημιουργικός ποδοσφαιριστής. «Σερβίρει» γκολ και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές. Άλλωστε έχει ξεχωρίσει στις τελικές πάσες στο πρωτάθλημα της Γαλλίας και έναν χρόνο πριν τον αποκτήσει η Μαρσέιγ, κατάφερε με τη φανέλα της Λοριάν να «δώσει» 12 γκολ στους συμπαίκτες του. Έτσι, ήταν δεύτερος στη σχετική… λίστα με όσες τελικές πάσες έχει φέτος ο πρώτος Βαλμπουενά που πήρε το σχετικό βραβείο!  
ΚΑΙ CHAMPIONS LEAGUE
Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Champions League. Πρόκειται για έναν θεσμό, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Ωστόσο, ο Αμαλφιτανό γνωρίζει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Γάλλος έχει συμμετοχές με τη Μαρσέιγ και τη σεζόν 2011-12 είχε παίξει σε 9 παιχνίδια. Μάλιστα, είχε αγωνιστεί και κόντρα στους Πειραιώτες στη Μασσαλία και είχε γνωρίσει την ήττα από τον Θρύλο με 1-0, χάρη σε τέρμα του Γιάννη Φετφατζίδη.  
ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Κανείς δεν πρόκειται για να ξεχάσει το ματς Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ, όπου οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός δεν πέρασε στους «16» του θεσμού. Ο,τι και να έγινε πάντως, ανήκει στο παρελθόν. Αλλά για την ιστορία, ο Αμαλφιτανό σε εκείνο το παιχνίδι είχε «σερβίρει» τα 2 γκολ από τα 3 που είχε πετύχει η ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: