Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λουκάς στην τελική ευθεία, «άχνα» για Λάσμε

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι κοντά στην επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι και σύντομα θα γίνει η πρώτη κουβέντα ανάμεσα στις δυο πλευρές με θέμα την εκ νέου συνεργασία τους. Ο 29χρονος φόργουορντ είναι θετικός στο να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκτιμά ιδιαίτερα τις δυνατότητές του και πιστεύει πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι στην "ερυθρόλευκη" μηχανή για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το θετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Μαυροκεφαλίδης έφυγε ως φίλος από τον Ολυμπιακό κι έτσι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. Πλέον το ζήτημα που τίθεται είναι εάν οι δυο πλευρές τα βρουν στο οικονομικό. Ο Ελληνας φόργουορντ είχε ένα πολύ καλό συμβόλαιο (900.000 ευρώ τον χρόνο) στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να του δώσει τα συγκεκριμένα χρήματα, αλλά αν έχει λογικές -για την εποχή- απαιτήσεις τότε το deal θα έρθει σύντομα. Δεν αποκλείεται έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης να είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού.
Δυσκολεύει πολύ του Χάινς
Οι πιθανότητες παραμονής του Κάιλ Χάινς στον Ολυμπιακό έχουν μειωθεί αισθητά. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Αμερικανός σέντερ σκέφτεται πολύ σοβαρά να πει το «ναι» στην πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να επιλέξει τα -πολύ περισσότερα- χρήματα που του προσφέρουν οι Ρώσοι για διετές συμβόλαιο. Πάντως, δεν έχει δώσει ακόμη την απάντησή του στον Ολυμπιακό κι έτσι δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να ανατραπούν τα δεδομένα.
Ο Λάσμε και η περίπτωση Ντάνστον
Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Ολυμπιακός θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι της απόκτησης του Στεφάν Λάσμε, κάτι που δεν ισχύει. Οι "ερυθρόλευκοι" το διέψευσαν αμέσως. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προσέφεραν συμβόλαιο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια στον Χάινς και ο Λάσμε αρνήθηκε περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του αν συνεχίσει για καιρό να είναι χωρίς ομάδα. Τέλος, χθεσινά δημοσιεύματα από την Ιταλία έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπράιαντ Ντάνστον της Βαρέζε, κάτι που επίσης δεν ισχύει. Ετοιμάζονται για Σπανούλη
Προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Ελληνας γκαρντ βρίσκεται στην Αθήνα και σύντομα θα έχει μία πρώτη κουβέντα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί διακαώς την παραμονή του αρχηγού στο μεγάλο λιμάνι.
*Τις επόμενες μέρες θα γίνει το δεύτερο ραντεβού ανάμεσα στους διοικούντες τον Ολυμπιακό και τον ατζέντη του Μπρεντ Πέτγουεϊ προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές. *Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, αλλά ακόμη δεν έχει καταθέσει πρόταση.
*Χθες το βράδυ η «Θύρα 7» Σύρου βράβευσε τον Γιώργο Πρίντεζη σε μία γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμήν του 28χρονου φόργουορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: