Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Ξεμούδιασμα» με πρωταγωνιστή Ολαϊτάν

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο τρίτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους με σκορ 2-2 κόντρα στην Σανχάουζεν. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μίτσελ, έκανε και πάλι αρκετές δοκιμές για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στο αρχικό τους σχήμα με ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί, ενώ στην επανάληψη χρησιμοποίησε παίκτες που προορίζονται για βασικοί όπως οι Βάις, Κάμπελ, Σαβιόλα και όχι μόνο. Έτσι μπόρεσε ο Ισπανός κόουτς να δει και πάλι αυτά που ήθελε.
Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί, στην αρχή μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορούν και χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν.
Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που μπόρεσαν να προηγηθούν στο ματς, όταν στο 26' ο Ολυμπιακός με ουσιαστικά την πρώτη του καλή ευκαιρία μπόρεσε να σκοράρει. Ο Μασάντο δοκίμασε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ολαϊτάν με το κεφάλι να κάνει το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές από τον Μίτσελ, με τον Ολυμπιακό και πάλι στα πρώτα λεπτά να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα. Έτσι στο 55' ο Μπλουμ ισοφάρισε για τους Γερμανούς σε 1-1. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο απειλητικός και στο 60' κατάφερε και πάλι να προηγηθεί. Όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε ωραία την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον Ντομίνγκες με τον έμπειρο Αργεντινό να δίνει αμέσως στον Ολαϊτάν και εκείνος με ωραία κίνηση να «γράφει» το 2-1 για τον Θρύλο.

Ο Ντομίνγκες όμως στη συνέχεια ένιωσε κάποιες στομαχικές διαταραχές, με συνέπεια να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Ολυμπιακός για το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού είχε στο γήπεδο δέκα ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα στο 86' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2, όταν έγινε λάθος πάσα στην άμυνα από τον Χολέμπας και οι Γερμανοί έκλεψαν την μπάλα και με σουτ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: