Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

To «μειονέκτημα» του Βεζένκοφ

Από την στιγμή, που ο Ολυμπιακός (ορθά) αποφάσισε να πουλήσει τον Κώστα Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα, κινήθηκε για την απόκτηση ενός νεαρού ταλαντούχου περιφερειακού, με στόχο να μελλοντικά να καλύψει το κενό του «Παπ». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν και παραμένει ο υπ’ αριθμόν ένας στόχος, ενώ ο Αλέξαντερ Βεζένκοφ προβάλλει η εναλλακτική επιλογή. Ωστόσο η δική του περίπτωση έχει ένα «μειονέκτημα».
Ο 18χρονος φόργουορντ μπορεί να βρίσκεται από παιδική ηλικία στην Ελλάδα και να έχει αγωνισθεί στο εφηβικό τμήμα του Άρη, πλην όμως δεν έχει Ελληνικό διαβατήριο. Άρα δεν μπορεί να «χρεωθεί» ως Έλληνας και καταλαμβάνει θέση «κοινοτικού».
Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν πρόκειται να αποτρέψει τους «ερυθρόλευκους» να «προχωρήσουν» το θέμα του, αν προκύψει αυτή η ανάγκη. Κι αυτό διότι την προσεχή σεζόν, ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να είχε χρόνο συμμετοχής και μέσα από τις προπονήσεις θα προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις (πολύ ψηλότερες σε σχέση με του Άρη) απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
Ο Βεζένκοφ, λοιπόν, παραμένει στα υπ’ όψην των Πειραιωτών, οι οποίοι φυσικά έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση του Παπαπέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: