Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανώτερος ο Ολυμπιακός από τον βαζέλα

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο... Σε ένα παιχνίδι όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ένας από αυτούς είναι να δώσουν… απαντήσεις σε όλους εκείνους που το μόνο που κάνουν τόσο καιρό είναι να προκαλούν.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!
Ο Ολυμπιακός θα πάει αποφασισμένος στη Λεωφόρο για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι στιγμής και τους… αριθμούς τους, ο Θρύλος θα πρέπει να κάνει… περίπατο! Η διαφορά μεταξύ των Πειραιωτών και των «πρασίνων» είναι χαοτική και δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο σύλλογοι. Παντού πρώτοι οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Από τα γκολ, την άμυνα και τις πάσες, μέχρι και τις τελικές προσπάθειες!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3...
Στα πρώτα 9 παιχνίδια που έχουν γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού έχει σκοράρει 29 τέρματα. Δηλαδή, βάζει παραπάνω από 3 τέρματα σε κάθε παιχνίδι (3,2 για την ακρίβεια). Από την άλλη, ο ΠΑΟ είναι πολύ μικρός μπροστά στον Θρύλο. Εχει πετύχει μέχρι στιγμής 11 τέρματα, δηλαδή περίπου 1 γκολ σε κάθε ματς.
+26 Ο ΘΡΥΛΟΣ, +1 Ο ΠΑΟ
Και στην άμυνα η διαφορά είναι επίσης τεράστια. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι επιθετική ομάδα, αλλά και στα μετόπισθεν τα πηγαίνει περίφημα. Μέχρι τώρα έχει δεχτεί 3 γκολ και ο ΠΑΟ 10! Η διαφορά τερμάτων, λοιπόν, για τους «ερυθρόλευκους» είναι στο +26 και για τους «πράσινους» στο +1!
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ
Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει 8 νίκες στα εννέα παιχνίδια και ο ΠΑΟ μόλις 4. Αλλά αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη σημασία είναι ότι οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο έχουν 3 νίκες και ο Θρύλος εκτός έδρας 4! Και σύμφωνα με την κατάσταση των δύο ομάδων και την ποιότητα τους, ο ΠΑΟ θα μείνει στις 3!
ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ
Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες έχουν συνολικά 138 τελικές προσπάθειες, ενώ ο ΠΑΟ 107. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός τις «φτιάχνει» με… προϋποθέσεις. Και αυτό γιατί οι 80 από αυτές είναι μέσα από την περιοχή και δεν είναι απλά φάσεις για γκολ με σουτ από μακριά... Και ακόμη ένα στατιστικό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι ο Θρύλος δεν έχει δεχτεί παραπάνω από 41 τελικές, ενώ ο ΠΑΟ 80!  Και στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό δεν αποκλείεται ο ΠΑΟ να τις… εκατοστίσει! Γιατί δεν είναι και απίθανο ή παράλογο να «φτιάξει» 20 τελικές ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ
Μπορεί οι αριθμοί και γενικά τα στατιστικά να μην… παίζουν μπάλα, αλλά σίγουρα φανερώνουν την τεράστια διαφορά ποιότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Γιατί δεν είναι και λίγο ο Ολυμπιακός να είναι παντού μπροστά και να μην υπάρχει μία κατηγορία όπου ο ΠΑΟ να προηγείται.
Σίγουρα αυτό κάτι λέει. Και οι Πειραιώτες θέλουν στον αγώνα με τους «πράσινους» να αποδείξουν ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό! Να αποδείξουν την ανωτερότητά τους σε όλα τα σημεία! Αυτή τη στιγμή οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και έχουν «φορμαριστεί» στο καταλληλότερο σημείο. Γιατί εκτός από τον αγώνα με τον ΠΑΟ, ακολουθεί έπειτα και το ματς με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: