Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Αχώριστοι» Σάμαρης και Μανιάτης

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το Σάββατο με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό μια σειρά τριών δύσκολων και σημαντικών αγώνων σε διάστημα οκτώ ημερών. Μετά τον αγώνα με τους "πράσινους" οι Πειραιώτες θα κοντραριστούν με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά στο πρόγραμμα υπάρχει το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος, με τους πρωταθλητές να υποδέχονται τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.
Σε ό,τι αφορά πρώτα απ' όλα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Μίτσελ έχει την ευχέρεια πολλών επιλογών, ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει (σε σχέση με τα προηγούμενα ματς) είναι η παρουσία του Ανδρέα Σάμαρη και του Γιάννη Μανιάτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός των "ερυθρόλευκων" δεν πρόκειται να... μεταθέσει τον Μανιάτη και ότι ο διεθνής μεσοαμυντικός θα είναι δίπλα στον Σάμαρη.
Το συγκεκριμένο πλάνο άλλωστε δούλεψε πολύ καλά στο εκτός έδρας παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα και ο Μίτσελ δεν έχει κανένα λόγο να "ανακατέψει την τράπουλα". Σάμαρης και Μανιάτης έχουν καλή συνεργασία στο παιχνίδι τους, έχουν αλληλοκαλύψεις και γεμίζουν τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τα τρεξίματά τους. Είναι λοιπόν λογικό ο Ισπανός τεχνικός να επιλέγει τους δύο συγκεκριμένους παίκτες σε αυτούς τους ρόλους, ειδικά για τα παιχνίδια που η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες είναι από τα καθοριστικά στοιχεία που κρίνουν το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: