Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Όταν οι στόπερ γίνονται... φορ

Στο «Παρκ ντε Πρενς» ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Και η αλήθεια είναι ότι έφτασε πολύ κοντά, αλλά στο 90ʼ δέχτηκε το γκολ από τον Καβάνι και έτσι ηττήθηκε. Μπορεί οι Πειραιώτες να δέχτηκαν γρήγορα γκολ (7ʼ) από μία ομάδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αντέδρασαν. Στάθηκαν καλά στο ματς, προσπάθησαν να σκοράρουν και είχαν ευκαιρίες για γκολ. Τελικά, στο 80ʼ ισοφάρισαν με τον Κώστα Μανωλά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού, με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-1 και σίγουρα ο Θρύλος άξιζε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό. Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι ότι ο Μανωλάς, για δεύτερο σερί ματς στο Champions League, βρήκε δίχτυα.
Νίκη με Μπενφίκα
Η πρώτη φορά που σκόραρε ήταν στο Καραϊσκάκη, για την 4η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο ματς κόντρα στην Μπενφίκα. Εκεί με δυνατή κεφαλιά, πηδώντας ψηλότερα απʼ όλους, είχε κάνει το 1-0 στο πρώτο μέρος και έτσι ο Ολυμπιακός είχε πάρει τους τρεις βαθμούς. Και ο Μανωλάς, τότε, έγινε ο πέμπτος στόπερ που έχει σκοράρει σε αγώνα Champions League στη φάση των ομίλων με την φανέλα των «ερυθρόλευκων». Οι υπόλοιποι ήταν οι Νταμπίζας, Αντζας, Σούρερ και Σέζαρ!
Σαν... όνειρο
Σε δύο... κολλητά παιχνίδια λοιπόν στο Champions League, ο Κώστας Μανωλάς έχει χριστεί σκόρερ. Κάτι που δεν είναι συνηθισμένο και δεν το έχουν καταφέρει πολλοί κεντρικοί αμυντικοί. Και είναι ο πρώτος αμυντικός του Ολυμπιακού που καταφέρνει κάτι ανάλογο! Σαν… όνειρο είναι δηλαδή αυτό που έχει κάνει ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού μέσα στο Νοέμβριο στα παιχνίδια με Μπενφίκα και Παρί. Μπορεί με τους Παριζιάνους να μην πήρε ο Θρύλος τη νίκη, όπως έγινε με τους Πορτογάλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Σημασία για τους νταμπλούχους Ελλάδας έχει το γεγονός ότι έχει και φέτος στόπερ που γίνεται… φορ!
Γκολ Σούρερ και νίκη στον Ναό!
Την πρώτη του χρονιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός στο Champions League είχε κάνει το 3 στα 3. Είχε επικρατήσει της Λίβερπουλ, της Λα Κορούνια και της Μονακό. Στον αγώνα με τους Γάλλους, ο Θρύλος είχε νικήσει με 1-0 και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης το είχε σκοράρει ο Γκάμπριελ Σούρερ. Ο αμυντικός από την Αργεντινή είχε σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή στο 84ʼ από φάουλ του Γρηγόρη Γεωργάτου και είχε σηκώσει στο… πόδι όλο το Φάληρο. Ηταν ακόμα ένας στόπερ ο οποίος είχε βρει δίχτυα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ενα κρίσιμο τέρμα που είχε δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό το τέρμα που είχε πετύχει ο Σούρερ ήταν και το μοναδικό με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, ήταν στην πρώτη του χρονιά στον Θρύλο (συνολικά αγωνίστηκε 2 έτη, 2004-06).
Τα δύο τέρματά του Σέζαρ μέσα σε Ρώμη και Μαδρίτη
Το 2006 ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Ζούλιο Σέζαρ. Ενας στόπερ ο οποίος είχε μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχε αγωνιστεί σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν μεταξύ άλλων. Ο Βραζιλιάνος στο Μεγάλο Λιμάνι είχε αγωνιστεί για 2 χρόνια και είχε προσφέρει. Είχε παίξει συνολικά σε 63 παιχνίδια με τη φανέλα των Πειραιωτών. Ο Σέζαρ ήταν ένας στόπερ ο οποίος γινόταν… φορ αρκετές φορές. Είχε επαφή με τα δίχτυα. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις στο Champions League είχε χριστεί σκόρερ. Και ήταν σε διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους. Πρώτη φορά το είχε κάνει στον αγώνα που έδινε ο Θρύλος στη Ρώμη με αντίπαλο τη Ρόμα. Τότε, ο Βραζιλιάνος είχε κάνει το 0-1 στο 19ʼ και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά στη νίκη. Αλλά ο Τότι είχε ισοφαρίσει και έτσι οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν πάρει την ισοπαλία με 1-1. Το δεύτερο τέρμα στο Champions League που είχε πετύχει με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» ήταν στη Μαδρίτη. Στις 24/10/07 ο Θρύλος έπαιζε με τη Ρεάλ. Ο Τοροσίδης είχε αποβληθεί νωρίς και ο Ολυμπιακός είχε μείνει πίσω στο σκορ με 1-0. Το «πάλεψε», όμως και έκανε το 1-1 με τον Γκαλέτι. Αλλά εκτός της ισοφάρισης, έκανε και… ανατροπή με τον Σέζαρ. Στο 47ʼ είχε κάνει το 1-2. Αλλά τελικά ο Θρύλος ηττήθηκε με 4-2. Σε ένα ματς που το σκορ ήταν πλασματικό και ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε πάρει αποτέλεσμα!
Το πρώτο, αλλά...
Την πρώτη χρονιά που ο Ολυμπιακός είχε βγει στο Champions League το 1997, είχε κληρωθεί στον όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον εκτός έδρας αγώνα, οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 5-1. Το γκολ το είχε βάλει ο στόπερ Νταμπίζας. Μπορεί ο Θρύλος να μην είχε καταφέρει κάτι θετικό, αλλά αυτό ήταν ένα σημαδιακό τέρμα. Εκείνο το ματς τότε ήταν το τρίτο για τον τέταρτο όμιλο και ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει -ως τότε- μία νίκη. Ηταν κόντρα στην Πόρτο στο ΟΑΚΑ με 1-0, χάρη σε γκολάρα του Γιαννακόπουλου από τα 30 μέτρα περίπου! Τελικά, οι Πειραιώτες είχαν τερματίσει τρίτοι με 5 πόντους.
Είχε ισοφαρίσει στη Ριζούπολη

Στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός είχε φέρει ισοπαλία (3-3) με τη Μακάμπι Χάιφα. Στις 13/11/02 ο Θρύλος ήταν πίσω στο σκορ με 2-3 και ο Παρασκευάς Αντζας ισοφάρισε με γκολ στο 79ʼ. Ακόμα ένα στόπερ που είχε σκοράρει με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: