Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σταθερή αξία ο «Γερμανός»

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χοσέ Χολέμπας είναι ο… βιονικός του Ολυμπιακού. Από το 2010 ως το 2013 ήταν στους κορυφαίους παίκτες του Θρύλου σε λεπτά συμμετοχής και κάλυπτε πάντα με μεγάλη επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας των Πειραιωτών. Και φέτος, ο «Γερμανός» των νταμπλούχων Ελλάδας έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια και για ακόμα μία χρονιά είναι βασικό μέλος των «ερυθρολεύκων». Μπορεί στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου σε κάποια παιχνίδια να μην έπαιρνε φανέλα βασικού, αλλά η προσπάθειά του και οι κόποι του ανταμείβονται.
Έτσι ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται και ο Χολέμπας έχει γίνει ξανά ο… βιονικός του Θρύλου. Μέχρι στιγμής έχει 16 συμμετοχές και ένα γκολ. Κάτι που μεταφράζεται σε 1.326 λεπτά! Παράλληλα, ο Χολέμπας έχει καταφέρει να βγάλει και δύο ασίστ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ
Ο Χοσέ Χολέμπας, εκτός από τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα του Champions League, έχει αγωνιστεί σʼ όλα τα άλλα παιχνίδια. Και έχει προσφέρει πολλά, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πρόκριση των Πειραιωτών στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στα τελευταία 4 παιχνίδια μάλιστα, ο Χολέμπας έπαιξε για 90 λεπτά και έχει και μία ασίστ. Ηταν στον αγώνα με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε τέρμα που είχε σημειώσει ο Κώστας Μανωλάς με κεφαλιά.
Τη σέντρα (από κόρνερ) την είχε κάνει ο «Γερμανός», λοιπόν, και έτσι οι νταμπλούχοι είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς και ο Θρύλος είχε κάνει το πλέον αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση.
ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30
Στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, λοιπόν, ο Χολέμπας έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια. Και όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει για ακόμα μία φορά τα 30 ματς. Οπως κάθε χρόνο δηλαδή, από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα. Την πρώτη του χρονιά είχε 31 συμμετοχές συνολικά και 1 γκολ, ενώ τη δεύτερη 35 εμφανίσεις και 3 τέρματα. Πέρσι, είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 40 αγώνες και 4 τέρματα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
Το γεγονός ότι αγωνίζεται κάθε χρόνο στα περισσότερα παιχνίδια που δίνει η ομάδα του Ολυμπιακού, σημαίνει πολλά. Οτι έχει την εμπιστοσύνη του εκάστοτε προπονητή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται μακριά από τραυματισμούς. Και έτσι, οι Πειραιώτες μπορούν να βασιστούν πάνω του.
ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Χολέμπας μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω από μία θέσεις. Οπως επί εποχής… Βαλβέρδε, όταν σε αρκετά παιχνίδια είχε αγωνιστεί ως αριστερός εξτρέμ και αριστερός μπακ ήταν συνήθως ο Ιβάν Μαρκάνο. Αλλά και φέτος έχει αγωνιστεί πιο μπροστά. Μεγάλο ατού για έναν παίκτη, αφού έτσι λύνει τα… χέρια του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: