Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες

Η ισοπαλία  του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο αποτελεί απλώς μια παρένθεση αγωνιστική αφού για πρώτη φορά οι ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν γκολ στο Γ.Καραϊσκάκης. 
Η κάθοδος του προέδρου στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα  για να εμψυχώσει  τον προπονητή και της ομάδας ,  δείχνει πόσο κοντά είναι η διοίκηση με τους παίκτες. Η συνάντηση αυτή τείνει να γίνει θεσμός  και γούρι  για τον Ολυμπιακό αφού κάθε χρόνο,  τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου, ο μεγαλομέτοχος των ερυθρολεύκων έχει πάντοτε τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές  με τους  οποίους συζητάει  και δίνει το έναυσμα  για την εαρινή αντεπίθεση των ερυθρολεύκων.
Η μεταγραφολογία των ημερών από τα ΜΜΕ  ίσως αποπροσανατόλισε για λίγο την ομάδα, όμως  πλέον  «τροχοδρομεί»  για τις αναμετρήσεις της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η έλευση του Νέλσον  Βαλντέζ δίνει νέο ενδιαφέρον  στους φιλάθλους   για την συνολική εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα.
Κάποιοι γκρινιάζουν γιατί ο Ολυμπιακός πουλάει παίκτες. Παραβλέπουν προφανώς ηθελημένα ότι ο Ολυμπιακός αγοράζει  κιόλας παίκτες. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι οι ερυθρόλευκοι  κάνουν επιτυχημένες κινήσεις που αποφέρουν έσοδα στα ταμεία της ομάδας χωρίς να την αποδυναμώνουν αφού άμεσα αναπληρώνουν τα κενά.
Σε μία εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το να μπορεί μία ΠΑΕ να έχει μεγάλα έσοδα και να λειτουργεί  στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις είναι απόδειξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού μοντέλου. Μαθήματα υψηλού μάνατζεμεντ παραδίδει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δυναμώνουν συνεχώς αφού τα δάνεια έχουν αποπληρωθεί  ενώ ενισχύεται η ρευστότητά τους,  που τους δίνει διαπραγματευτική δύναμη στο μεταγραφικό μέτωπο, και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της ΠΑΕ.
Η UEFA επιτρέπει στις ομάδες να ξοδεύουν βάσει των εσόδων τους. Και όσο τα έσοδα για τον Ολυμπιακό μεγαλώνουν τόσο πιο άνετα μπορεί να κινηθεί στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε επίπεδο και έχει καταφέρει εγκαίρως να προσαρμοστεί και μάλιστα με επιτυχία στις νέες συνθήκες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, απλώς τους έχει προσπεράσει η εποχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: