Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στόχος να γίνει ο νέος Φουστέρ

Ο Ερνάν Πέρεζ είναι ο παίκτης τον οποίον επέλεξε ο Μίτσελ για αντικαταστάτη του Βλάντιμιρ Βάις, με τον Παραγουανό επιθετικό να κερδίζει στο... νήμα την κούρσα από τον Τρέχο. Ο διεθνής στράικερ, που μπορεί να παίξει τόσο στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και στην κορυφή, έχει φορέσει 19 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του έχοντας σημειώσει ένα γκολ. Ο Πέρεζ θεωρούνταν στο ξεκίνημα της καριέρας του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Παραγουάη και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της χώρας του σε μικρή ηλικία και πιο συγκεκριμένα 21 ετών. Ο Μίτσελ λοιπόν έκανε την επιλογή του Πέρεζ και προφανώς ο στόχος είναι να "βγει" ο 25χρονος επιθετικός νέος Φουστέρ. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον τελευταίο από τη Βιγιαρεάλ με θερμή εισήγηση του Βαλβέρδε και παρά το ότι δεν είχε πολλές συμμετοχές σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Φουστέρ αποδείχθηκε "λίρα εκατό".
Παίκτης για την ομάδα
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Πέρεζ είναι ότι πρόκειται για παίκτη της ομάδας, που θα προσφέρει σε αρκετούς τομείς. Είναι μαχητικός, πατάει την αντίπαλη περιοχή αλλά έχει ως κύριο μέλημα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Δεν εκβιάζει προσπάθειες και είναι πιο ομαδικός από τον Βάις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι επιθετικός που πιέζει ψηλά και δίνει βοήθειες στον μπακ από την πλευρά του. Ο Πέρεζ δεν είναι αριστεροπόδαρος, αλλά μπορεί να παίξει αριστερά με "ανάποδο" πόδι και γι' αυτήν τη θέση τον προορίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Η επένδυση της Βιγιαρεάλ
Ο Ερνάν Πέρεζ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Τακουαρί και το 2007 πήρε μεταγραφή φορώντας τη φανέλα της Λιμπερτάδ, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Κατάφερε όμως να επιστρέψει δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από το τμήμα σκάουτινγκ της Βιγιαρεάλ. Η ισπανική ομάδα είχε παρακολουθήσει σε αρκετά ματς τον Πέρεζ και το καλοκαίρι του 2009 πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτηση του νεαρού Παραγουανού επιθετικού. Ο Παραγουανός επιθετικός είναι παίκτης τον οποίον γνωρίζει καλά ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» από την παρουσία του στην Ισπανία και ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο 25χρονος άσος έχει όλα τα προσόντα για να βοηθήσει σημαντικά τους πρωταθλητές Ελλάδας.
21 παιχνίδια έπαιξε στην Πριμέρα Ντιβισιόν ο Πέρεζ τη σεζόν 2011-12, στην καλύτερη περίοδο της παρουσίας του Παραγουανού στην ισπανική ομάδα.
4 γκολ και μία ασίστ ήταν ο απολογισμός του 25χρονου επιθετικού στο «κίτρινο υποβρύχιο» τη σεζόν που προαναφέραμε.
5 εμφανίσεις πραγματοποίησε στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2011-12.
27 Σεπτεμβρίου του 2011 έκανε την παρθενική του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας σαν αλλαγή στο ματς της Βιγιαρεάλ κόντρα στη Νάπολι.
34 συμμετοχές είχε την ίδια σεζόν ο διεθνής επιθετικός και αυτή είναι μέχρι στιγμής η πιο παραγωγική περίοδος της καριέρας του.
2011 η χρονιά που ο Πέρεζ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της Παραγουάης σε ηλικία 21 ετών.
5 γκολ πέτυχε με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της Παραγουάης το 2009 στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελπίδων της Νοτίου Αμερικής. Μια διοργάνωση στην οποία η Παραγουάη κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
13 συμμετοχές είχε στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας πετύχει ένα γκολ με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: