Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αρχοντικός Θρύλος!

Η εμφάνιση δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά καθ’ όλα πειστική. Ο Ολυμπιακός έχοντας πληθώρα λύσεων, έφθασε δια περιπάτου στην νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως η Μάλαγα και πλέον βελτίωσε το ρεκόρ του στο 3-2 στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. Είναι φανερό ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο της κρίσης και με την Εφές να αποτελεί τον επόμενο αντίπαλο του πάλι στο ΣΕΦ, έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί επιτυχιών του, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική θέση και την ψυχολογία του. Το ξεκίνημα, πάντως, ήταν… υποτονικό, καθώς η Μάλαγα πήγε το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μις-ματς μεταξύ Σπανούλη και Ντράγκιτς. Ο Σλοβένος δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα και την ίδια στιγμή έκανε τον αρχηγό του Ολυμπιακού να χάσει δυναμείς στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως ως το 8ο λεπτό που αποσύρθηκε στον πάγκο είχε μείνει άποντος, έχοντας τρία άστοχα σουτ στο παθητικό του.
Ο Μπαρτζώκας μέχρι το 8’ είχε αλλάξει τους τέσσερις από τους πέντε βασικούς του, αφήνοντας στον παρκέ μόνο τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος αποτελούσε την πιο αξιόπιστη επιθετική του λύση. Μάλιστα με δικό του καλάθι οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 17-17 στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου και στην επόμενη, έχοντας ένα «βάθος» 12 παικτών, μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι.
Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε τα ηνία του σκοραρίσματος από τον «Περπέ», ο Κόλινς «έδεσε» την περιφερειακή άμυνα και ο Μπέγκιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδωσε λύσεις και στις δύο άκρες του παρκέ. Συνάμα ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (25-16) και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 37-31.
Ο Περπέρογλου «κάλυψε» τον αρχηγό 
Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα, έστω κι αν ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε να είναι άστοχος. Ο «Kill Bill» πέτυχε το πρώτο του καλάθι 2’32’’ πριν το τέλος, αφού είχε χάσει τα οκτώ πρώτα του σουτ (0/7 δίποντα και 0/1 τρίποντο). Το λέι-απ του ανέβασε την διαφορά στο +13 (51-38), αλλά μέχρι να φθάσει εκεί, είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Περπέρογλου. Αφού η Μάλαγα πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεύτερου μέρους, «απάντησε» με ένα «ψυχρό» τρίποντο και όταν οι Ανδαλουσιανοί πλησίασαν σε 44-38 στο 26’, με ένα ωραίο χουτ, ξεκίνησε ένα σερί 9-0 που έδωσε στον Πρωταθλητή Ευρώπης το μεγαλύτερο του προβάδισμα (53-38 στο 28’).
«Περίπατος» στο τέταρτο 
Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 55-41 και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με έξι αναπάντητους πόντους που «εκτόξευσε» το προβάδισμα στο +20 (61-41) στο 33’. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να ξεκουράσει βασικά του στελέχη, όπως ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου και ο Μάντζαρης, ενώ συνάμα πιστοποίησε πως όταν ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, δύσκολα μπορεί να χάσει απ’ οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.
Η Μάλαγα δεν τον απείλησε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου και ο μοναδικός του παίκτης που πλησίασε τα 30 λεπτά συμμετοχής ήταν ο Πρίντεζης.

Με ένα τόσο «βαθύ» ροτέισιον, έχει την ευκαιρία να παίζει πολύ καλή άμυνα και να ελέγχει τον ρυθμό, όπως συνέβη απέναντι στην ομάδα του Χουάν Πλάθα, η οποία τελείωσε τον αγώνα με το τραγικό 32% στα δίποντα, ενώ μάζεψε οκτώ λιγότερα ριμπάουντ (44-36).  

Δεν υπάρχουν σχόλια: