Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Καλύτερος από ποτέ

Πέρσι είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και φέτος έδειξε με την φανέλα της Σαραγόσα πως είναι πλέον ένας από τους καλύτερους σέντερ των Ευρωπαικών παρκέ. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι θα ενισχύσει πολύ την frontline του Ολυμπιακού, καθώς διάγει την κορυφαία σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας.
Ο Γεωργιανός ήταν πρώτος σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για την ομάδα του Χοσέ Λούις Αμπός και μάλιστα στις δύο πιο σημαντικές! Για την ακρίβεια ήταν ο καλύτερος σκόρερ με 12,9 πόντους ανά αγώνα, ο πρώτος της ριμπάουντερ με 5,9, ο κορυφαίος «κλέφτης» με 0,9 μέσο όρο και ο καλύτερος «μπλοκέρ» με 0,6.
Ουσιαστικός και «οικονομικός»
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως ήταν πάρα πολύ εύστοχος με το εντυπωσιακό (για σέντερ) 83% στις βολές και με 60% στα δίποντα. Όλα αυτά τα έκανε σε μόλις 23 λεπτά μέσης συμμετοχής. Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν στο «διπλό» της Σαραγόσα επί της Μπιλμπάο, απέναντι στην οποία είχε μετρήσει 20 πόντους (με 8/8 δίποντα και 4/6 βολές), επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ!

Πλέον θα «ενώσει» τις δυνάμεις του με τον Βασίλη Σπανούλη και τους υπόλοιπους περιφερειακούς, για να τελειώνει τα… αγαπημένα του «πικ εν ρολ» στα οποία θεωρείται ειδικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: