Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Έγραψαν ιστορία τα κορίτσια


Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού έκανε περίπατο στην Πύλο. Της πήρε λίγο πάνω από μία ώρα να νικήσει τον Πανναξιακό με σκορ 3-0 (25-14, 25-15, 25-20) και να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος για τέταρτη φορά. Και μάλιστα για τέταρτη διαδοχική χρονιά, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο ελληνικό βόλεϊ Γυναικών. Το Κύπελλο ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, όσο είναι για μία ομάδα που σε ένα διήμερο παίζει δύο ματς και έχει 6-0 σετ και που στον τελικό έχει πάρει 75 και έχει δεχθεί 49 πόντους. Οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν με… Κυπελλούχου mode: on και έχουν εκτελέσει δυσκολότερες αποστολές από αυτόν τον τελικό με τον Πανναξιακό, ο οποίος είχε στις κερκίδες του κλειστού της Πύλου ανθρώπους από το νησί, οι οποίοι ήταν περήφανοι για την ομάδα τους. Η οποία έφθασε στο 23-19, κάνοντας ένα επί μέρους 4-1, στο τρίτο σετ, στην πιο λαμπρή στιγμή τους στο παιχνίδι, πριν χάσουν οριστικά. Ο ρόλος των δύο ομάδων ήταν σε αυτόν τον τελικό διαφορετικός. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε τη θέση του στην ιστορία και ο Πανναξιακός «ρουφούσε» το νέκταρ της γιορτής αφού φάνηκε από την αρχή πως δεν θα γινόταν η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα έπαιρνε τον τίτλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι μονόπαντος ο τελικός και να εξελιχθεί σε μία εύκολη «ερυθρόλευκη» βραδιά θριάμβου. Ο Θρύλος επικράτησε στην πορεία προς την κούπα όλων των ομάδων που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της Α1, αφού διαδοχικά έβγαλε νοκ άουτ Βριλήσσια, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και την Κυριακή τον Πανναξιακό. Οπως και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟ, ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να προηγηθεί 3-1 με άσο της Χριστοδούλου, 5-3 με άουτ επίθεση της Ράντοβιτς και μετά το 5-5 (κόντρα επίθεση της Τρίβουνιτς) έφτασε στο 10-5 αφού η υποδοχή του Πανναξιακού είχε πολλά προβλήματα από τα σερβίς της Γιώτα.
Ο Κόβαζιτς πήρε τάιμ άουτ, η Νάξος απάντησε δικό της σερί 3-0 με καλό μπλοκ, όμως με δύο συνεχόμενα ερυθρόλευκα μπλοκ η διαφορά έφτασε στο 13-8 κι ο τεχνικός του Πανναξιακού πήρε και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε δικαίωμα. Η κατάσταση όμως δεν άλλαξε, καθώς με δύο νέα λάθη στην υποδοχή ο Ολυμπιακός έφτασε στο +7 (16-9) για να σταματήσει το ερυθρόλευκο σερί από το χαμένο σερβίς της Κοσμά στο 17-9! Κι από τη στιγμή που ο Πανναξιακός έπαιζε μονοδιάστατα από τις άκρες, ο Ολυμπιακός κρατούσε σταθερά στην υποδοχή το 1-0 ήρθε εύκολα για τις ερυθρόλευκες.
Ο Πανναξιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο 2ο σετ φτάνοντας στο 1-3 (άουτ επίθεση Κις), αλλά με άσο της Γιώτα επανήλθε γρήγορα η ισορροπία, για να προηγηθεί ο Ολυμπιακός 5-4 με μπλοκ της Μονζόνι στην Ράντοβιτς.
Η Σέρβα ακραία συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις, αφού με δικό της λάθος ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 9-6, ενώ όταν η Νάξος πλησίασε στον πόντο (11-10) η Γιώτα πάλι με άσο έδωσε τη λύση (13-10) για να τελειώσουν όλα στο 14-11. Η χαμένη κόντρα της Εμμανουηλίδου ήταν η απαρχή ενός νέου ερυθρόλευκου σερί (σταμάτησε στο 19-11) αφού η Χριστοδούλου μοίραζε έξοχα το παιχνίδι στην κόντρα μπάλα και το 2-0 έγινε εξίσου εύκολα. Η εκκίνηση του 3ου σετ ήταν ίδια ακριβώς με το 2ο. Με μπλοκ της Κωνσταντινίδου ο Πανναξιακός προηγήθηκε 2-4, και η Κατερίνα Γιώτα με δύο άσους έστειλε τον Ολυμπιακό στο +2 (6-4). Με κόντρα επίθεση της Τρίβουνιτς η Νάξος ισοφάρισε (9-9), αλλά αμέσως με νέα λάθη στην υποδοχή επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 16-10 (δύο σερί άσοι της Τένεβα). Ο Πανναξιακός μείωσε σε 22-18 και 23-20 με μπλοκ της Εμμανουηλίδου στο δεύτερο ματς μπολ των ερυθρόλευκων γράφτηκε κι ο επίλογος του τελικού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νικολάκης): Γιώτα 9 (4/8 επ., 5 άσοι), Κοσμά 11 (8/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 56% άριστεςι), Κις 14 (11/27 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μονζόνι 8 (8/13 επ.), Χριστοδούλου 9 (4/6 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Τένεβα 11 (8/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 73% υπ. – 60% άριστες), Κονόμι – λ (85% υπ. – 62% άριστες) / Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: