Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πρέπει να αλλάξει για το Κύπελλο

Μία ακόμα κακή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε ο Ολυμπιακός, που δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει του ήδη υποβιβασμένου Άρη, που έπαιξε για το γόητρο και την ιστορία του. Η ομάδα του Μίτσελ δεν έπιασε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα και λυτρώθηκε στο 84' από τον Βαλντέζ, γλιτώνοντας την τέταρτη γκέλα στα τελευταία έξι ματς. Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον τους στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.
Οι αποδοκιμασίες, που συνόδεψαν το σφύριγμα του ημιχρόνου, από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αποδίδουν και την εικόνα του αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι άνευρος και άχρωμος, σε αντίθεση με τον Άρη, που είχε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Οι ερυθρόλευκοι, τους οποίους παρέταξε ο Μίτσελ με δέκα συνολικά αλλαγές συγκριτικά με όσους έπαιξαν στην Τρίπολη δεν έβγαλαν ενέργεια, δεν βρήκαν ρυθμό και οι μόνες καλές τους στιγμές ήταν δύο σουτ των Βαλντέζ-Χολέμπας.
Την ίδια ώρα ο Άρης αμυνόταν σωστά και εκμεταλλευόταν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους το διάστημα, που είχε κατοχή (72%-25% υπέρ του Ολυμπιακού). Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαιναν στον χώρο και ανάγκασαν τον Ρομπέρτο σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις, μία σε σουτ του Μανιά και μία σε προσπάθεια του Βαγγέλη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 30ʼ όταν ο Μανιάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του ισπανού τερματοφύλακα.
Για να διορθώσει τα κακώς κείμενα ο Μίτσελ με την έναρξη της επανάληψης έριξε στο ματς Μανιάτη και Κάμπελ (αντί των Σάμαρη και Βέργου). Ο Κοσταρικανός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, ωστόσο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε και ο Άρης, που συνέχισε να αμύνεται σωστά, δεν είχε πρόβλημα να κρατάει το μηδέν. Ένα σουτ του Κάμπελ και ένα του Βαλντέζ δεν ανησύχησαν τον Διούδη, αλλά την ίδια ώρα και οι κίτρινοι ήταν ακίνδυνοι για την εστία του Ρομπέρτο. Ακόμα κι όταν ο Μίτσελ έπαιξε με δύο φορ (Βαλντέζ-Σέποβιτς) η πίεση στην εστία του Διούδη δεν αυξήθηκε και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 77ʼ με καλό σουτ του Εντινγκά. Στο 84ʼ ωστόσο ο Βαλντέζ λύτρωσε τους «ερυθρολεύκους» καθώς με προβολή αξιοποίησε τη σέντρα του Χολέμπας, νίκησε τον Διούδη και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την τέταρτη γκέλα στα τελευταία έξι ματς. Ο Άρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ηρακλής για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μανιάτη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Αβραάμ, Χολέμπας, Σάμαρης (46' Μανιάτης), Εντινγκά, Πέρεζ, Βέργος (46' Κάμπελ), Ντομίνγκες (61' Σέποβιτς), Βαλντέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: