Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η μαγκιά δεν έχει τελειωμό

Δεν έχει τελειωμό ο χαρακτήρας της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν ξανά, σε λιγότερο από 24 ώρες, την εις βάρος τους κατάσταση στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, μετέτρεψαν σε 3-2 το 0-2 και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών, απέχοντας μία νίκη από το τρόπαιο. Πλέον ο Θρύλος έχει μερικές μέρες μπροστά του για να γεμίσει τις μπαταρίες του, με τη σειρά να μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο και την Κυριακή, αν χρειαστεί, για να φτάσει τις τρεις νίκες που θα του χαρίσουν τον 27ο τίτλο του πρωταθλητή! Στατιστική, επιθέσεις, ποσοστά στην επίθεση, υποδοχές, ποσοστά στην υποδοχή. Μικρή και μεγάλη διαγώνιος. Μπροστά και πίσω ζώνη. Στον αστερισμό αυτών των χαρακτηρισμών, ο Ολυμπιακός έχανε με σκορ 0-2 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Σε αυτόν τον δεύτερο τελικό του Ρέντη οι φιλοξενούμενοι ήταν στα δύο πρώτα σετ καλύτεροι στον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες. Το πρόβλημα ήταν όταν η κατάσταση έφθανε στα χασομέρια. Όλα πήγαιναν καλά, ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά ή κοντά στο σκορ, ο Εθνικός ήταν εκείνος που έβρισκε τις λύσεις. Στο πρώτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 26 πόντους και στο δεύτερο 28. Και έχασε και τα σετ.
Ο Ολυμπιακός στα σκοινιά! Στατιστική επιθέσεις, ποσοστά στην επίθεση, υποδοχές, ποσοστά στην υποδοχή. Μπόγιαν Γιορντάνοφ, Μενέλαος Κοκκινάκης. Στα μέσα του τρίτου σετ, ο Βούλγαρος άρχισε να επικοινωνεί με τον κόσμο. Η ένταση και το πάθος του πέρασαν από το ηλεκτρισμένο σωληνάριο που ενώνει τον παίκτη με την κερκίδα και ο κόσμος του το γύρισε πίσω. Από μία μεριά του κλειστού του Ρέντη, ο Τζόκερ φώναξες, «have you ever danced with the devil at the moonlight?». Δηλαδή, «έχεις χορέψει ποτέ με τον διάβολο στο σεληνόφως;».
Ο Εθνικός έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Χόρεψε με τον διάβολο στο σεληνόφως. Τον «διάβολο» Γιορντάνοφ. Τον «διάβολο» Κοκκινάκη. Ο διεθνής ακραίος, ο Καζάζης τον αποκάλεσε «γίγαντα» σε δήλωσή του στη συνδρομητική τηλεόραση, άρχισε να στέλνει κανονιοβολισμούς από την εξωτερική γραμμή, η υποδοχή του Εθνικού άρχισε να χαλάει, η ομάδα του Μουστακίδη έμοιαζε να καταρρέει, έτοιμη να κάνει γδούπο. Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σετ με σκορ 25-23, αφού άρχισε να το ελέγχει από τα μέσα του και ο Εθνικός, που νόμιζε ότι θα περάσει 0-3 από το Ρέντη, έζησε για δεύτερη διαδοχική μέρα το ίδιο έργο. Τη Δευτέρα νικούσε 1-2 και 8-13 στο τέταρτο σετ. Τώρα, με τον Γιορντάνοφ να τελειώνει το τρίτο σετ, να σηκώνει τα χέρια, τα ντεσιμπέλ να αυξάνονται, ο Εθνικός ένιωθε ότι δεν έχει τύχη. Πρώτα έχασε εικονικά και μετά έχασε κανονικά. Ένιωσε ότι ο Ολυμπιακός θα του κάνει ξανά ό,τι του έκανε τη Δευτέρα. Όσο πήγαινε το ματς, το σερβίς και το μπλοκ των «ερυθρόλευκων» καλυτέρευε, παρά το γεγονός ότι δεν άλλαξαν κατά πολύ τα ποσοστά στην υποδοχή. Άλλαξε η ατμόσφαιρα, έγινε αισιόδοξη και κατευθείαν φαινόταν ότι δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να στερήσει από τον Ολυμπιακό τη δεύτερη νίκη του. Ο Εθνικός παραιτήθηκε από τις τύχες του τέταρτου σετ από πολύ νωρίς, παρά τις τονώσεις ηθικού και τις ανδρικές προκλήσεις του Μουστακίδη στους παίκτες του. Στο πέμπτο ο Εθνικός προηγήθηκε 8-9, πριν ο Ολυμπιακός κάνει ένα σερί 3-0, που «σφραγίστηκε» με τον καταπληκτικό πόντο που ήρθε με το τριπλό μπλοκ στον Ανέστη Δαλακούρα. Όταν ο Ράιτς κάρφωσε άουτ, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στους τελικούς και η γιορτή συνεχίστηκε. Ο Γιορντάνοφ χειροκρότησε τους φίλους της ομάδας, ο Καλντέιρα έδωσε ένα φιλί στη σύζυγό του και ο Καζάζης είδε τους παίκτες του να διαχειρίζονται εκπληκτικά ακόμα μία πρόκληση. Η διάρκεια αυτού του τελικού ήταν μικρότερη από εκείνη του πρώτου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (12/28 επ, 67% υπ - 56% άριστες), Γιούρισιτς 13 (8/15 επ, 5 μπλοκ), Καλντέιρα 17 (16/30 επ, 1 άσσος, 67% υπ - 42% άριστες), Κιόσης 8 (5/7 επ, 3 μπλοκ), Γιορντάνοφ 34 (30/46 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 61% υπ - 52% άριστες), Κοκκινάκης 6 (4/8 επ, 2 άσσοι, 57% υπ - 46% άριστες), Σωτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: