Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στη σειρά οι υπόλοιποι για ανανέωση


Δεν είναι θέμα… προτεραιότητας, κατά βάση, η ανανέωση των φουνταριστών. Απλώς στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να αρχίσουν με τους Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη επειδή είναι… δύο σε μία θέση. Σε μία θέση που ξεχωρίζει, ο φουνταριστός εξάλλου είναι ένα στοιχείο του πόλο που το γνωρίζουν εγκυκλοπαιδικά άνθρωποι που δεν ασχολούνται με το σπορ. Ξέρουν ότι είναι εκείνος «που τρώει το ξύλο για να μπορεί ο Χατζηθεοδώρου να πηγαίνει στα μπουζούκια», όπως είχε πει ο Αντώνης Βλοντάκης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου του 2002.
Το 2002 μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ για τη συγκεκριμένη ομάδα. Τις προάλλες, στο αφιέρωμα για τα 12 χρόνια από την επέτειο της Βουδαπέστης, ο υπεύθυνος της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, συνέκρινε τους δύο παίκτες με το δίδυμο εκείνης της ομάδας, δηλαδή τους Βλοντάκη και Πλατανίτη. Στην πραγματικότητα, τόνισε ότι είναι «εξίσου ικανό δίδυμο», αξιοποιώντας μία πάσα που δεν ήξερε ότι είχε πάρει, δηλαδή εκείνη του Βέσελιν Τζούχο ο οποίος είχε πει πριν το ματς της Γιουγκ με τον Ολυμπιακό, στις 20 Νοεμβρίου του 2013, ότι «είναι το καλύτερο συνδυαστικά δίδυμο των ομάδων που μετέχουν στο Champions League».
Η πρόθεση που έχει ο Ολυμπιακός είναι να κρατήσει όλους τους παίκτες της περυσινής ομάδας, πριν προσπαθήσει να κάνει κάποιες προσθήκες. Το θέμα για την επόμενη σεζόν αυτήν τη στιγμή δεν μοιάζει να αφορά στους εγχώριους τίτλους, αλλά στην πρόκριση στο Final 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: