Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Βάθος στο ρόστερ

Με την απόκτηση του Μανώλη Μυλωνάκη- ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής πέτυχε 1 γκολ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Γιάννης Φουντούλης και Άγγελος Βλαχόπουλος (που και οι δύο είναι πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και στη Βουλιαγμένη αντιστοίχως), για να νικήσει η εθνική ομάδα 3-2 τη Γαλλία την πρώτη μέρα του τουρνουά του Πορτουγκαλέτε στην Ισπανία- ο Ολυμπιακός ουσιαστικά βρίσκει την ισορροπία στο ρόστερ του, χωρίς να υπάρχουν κενά.
Ο Μυλωνάκης είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν με όποιον παρτενέρ αν έχει στη δεξιά πλευρά. Την προτελευταία χρονιά του στον Ολυμπιακό αναγκαζόταν να παίζει «βαθιά» στα δεξιά, καλύπτοντας και τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί φέτος. Είτε παίζει με τον Άγγελο Βλαχόπουλο είτε με τον Μπλάι Μάλιαρακ, δεν θα χρειαστεί να κάνει περιττά πράγματα.
Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν πολίστα που δείχνει, χωρίς, μάλιστα, να αφήνει απορία, ότι πάει να «κτυπήσει» την Ευρώπη. Συν τοις άλλοις, αποκτά βάθος στο ρόστερ, έχοντας «γεμάτες» όλες τις θέσεις. Στα δεξιά, μάλιστα, γίνεται μποτιλιάρισμα, αφού ο Μυλωνάκης συναντά τον Βλαχόπουλο, τον Μάριο Καπότση και τον Μπλάι Μάλιαρακ, εφόσον ο Καταλανός απαντήσει θετικά στον Ολυμπιακό. Στα αριστερά υπάρχουν οι τρεις περυσινοί, δηλαδή ο Φουντούλης, ο Γιώργος Ντόσκας και ο Αλέξανδρος Γούνας, ενώ στην άμυνα δεσπόζουν οι Βαγγέλης Δελακάς και Κυριάκος Ποντικέας, ενώ υπάρχει και ο Νίκολα Ράτζεν. Σε περίπτωση που ο Μάλιαρακ δεν απαντήσει θετικά, είναι πολύ πιθανό να πορευθούν με τον Σέρβο αμυντικό όλη τη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά τα δεδομένα αλλάζουν με βάση το πόσο καλές είναι οι περιπτώσεις. Συν τοις άλλοις, με την υπόθεση του νεόνυμφου- πέρασε την κουλούρα με την καλή του, Γκρέτα Τσέτη, την Πέμπτη στο Πόρτο Ράφτη- Τάσου Σχίζα να μην έχει ολοκληρωθεί, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει καρέ πρωτοκλασάτων αμυντικών. Φυσικά οι φουνταριστοί Χριστόδουλος Κολόμβος και Κώστας Μουρίκης είναι σταθερή αξία, ενώ στο τέρμα, ο Νικόλας Δεληγιάννης συνεχίζει για την επόμενη σεζόν- επειδή έκανε ακόμα μία θαυμάσια χρονιά- ενώ υπάρχει και ο Κώστας Γαλανίδης, που το κάταγμα κοπώσεως που υπέστη είναι πολύ πιθανό να τον αφήσει εκτός Εθνικής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (14-27 Ιουλίου).
Συν τοις άλλοις, υπάρχουν οι τρεις δανεικοί, ο Στέφανος Γαλανόπουλος, ο Γιώργος Δερβίσης (είναι και οι δύο στο Πορτουγκαλέτε) και ο Παντελής Καλογεράκος, που οι περιπτώσεις τους πρέπει να προσεχθούν, ενώ υπάρχουν και παιδιά από την ακαδημία τα οποία δεν έχουν ή σύντομα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Σίγουρα πάντως, πρόκειται για το πιο πλούσιο ρόστερ της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: