Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στο μυαλό του μόνο ο Θρύλος

Η αλήθεια είναι πως ήθελε πολύ να βρίσκεται και αυτός ανάμεσα στους 60 παίκτες που επέλεξαν οι ομάδες του ΝΒΑ, όμως, δυστυχώς μια σειρά συμπτώσεων δεν του έκαναν το χατίρι. Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μερικές μέρες πριν ξεκινήσουν τα ντραφτ είχε έρθει σε επαφή με τρεις ομάδες της λίγκας και με τις τρεις, μάλιστα, να του διαμηνύουν πως θα είναι σίγουρα σε μία από τις θέσεις τους.
Συγκεκριμένα οι Χοκς, Νάγκετς και Μπακς  ήθελαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Παπαπέτρου στα φετινά ντραφτ, όμως, η καθεμία για ξεχωριστό λόγο δεν τα κατάφερε. Αρχικά το Ντένβερ ήθελε τον «Πάπι», όμως, έχασε την 56η θέση την οποία έδωσε στους Μάτζικ παρέα με τον Φουρνιέ για τον Αφλάλο. Οι Μπακς έμπλεξαν με τις επιλογές τους, ενώ οι Χοκς (που ήταν και οι πιο σίγουροι) έπεσαν σε ένα δίλημμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 
Τα «γεράκια» προόριζαν την 43η επιλογή του ντραφτ για τον Παπαπέτρου, όμως, όταν ήρθε η σειρά τους, παρατήρησαν πως ο Ουόλτερ Ταβάρες της Γκραν Κανάρια δεν είχε επιλεγεί από κανέναν. Ο ύψους 2.21μ., 22χρονος σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει άνοιγμα χεριών που φτάνει κοντά στα δύο μέτρα και 40 εκατοστά. Για αυτό παραμέρισαν τον μικρό του Θρύλου και αναγκάστηκαν να επενδύσουν στο ρίσκο του Ταβάρες.
Ο Παπαπέτρου είχε ένα κέρδος από τη μη επιλογή του στα φετινά ντραφτ. Από το 2016 και μετά είναι διαθέσιμος για όλες τις ομάδες του ΝΒΑ και όχι από τη μία που θα είχε αποκλειστικά τα δικαιώματα του φέτος. Έχει όλο τον χρόνο μπροστά του και κοιτάει μονάχα τον Ολυμπιακό, έχοντας στην άκρη του μυαλού του το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: