Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η τεράστια σέρβικη σχολή

Ως η πιο… σίγουρη από πλευράς επιτυχιών αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό η σέρβικη σχολή!
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο νεοαποκτηθείς αμυντικός των νταμπλούχων Ελλάδας Νίκολα Ράτζεν αναδείχθηκε πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης στην Βουδαπέστη με την εθνική Σερβίας!
Ο πολύπειρος διεθνής αμυντικός, ο οποίος πραγματοποίησε εξαίσιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν από τους βασικούς συντελεστές των «Πλάβι» στην ξέφρενη πορεία τους προς την επιστροφή στην κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα καθοριστικό γκολ στον τελικό απέναντι στους οικοδεσπότες Ούγγρους.
Ο Ράτζεν δεν είναι φυσικά ο πρώτος Σέρβος που θ' αγωνιστεί με το σκουφάκι του Ολυμπιακού αλλά ο τρίτος και ευχή όλων είναι να φτάσει με τον Θρύλο στην κορυφή της Ευρώπης, όπως ο Πέταρ Τρμπόγεβιτς και φυσικά στην τελική φάση (Φ-4) όπως ο Σλόμπονταν Νίκιτς.
Μάλιστα, ο Τρμπόγιεβιτς, που ήταν και ο πρώτος χρονικά Σέρβος πολίστα ςπου πήρε μεταγραφή στον Θρύλο το καλοκαίρι του 2001, είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του εκπληκτικού «τριπλ κράουν» την περίοδο 2001-02, που σήμανε και τον παρθενικό ευρωπαϊκό τίτλου του Ολυμπιακού επί ουγγρικού εδάφους απέναντι στην γηπεδούχο Χόνβεντ με 9-7.
Μάλιστα, τον χειμώνα του 2002 πανηγύρισε και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού σούπερ καπ με το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Ο Τρμπόγιεβιτς έμεινε στον Θρύλο ως το 2004 κατακτώντας τρία πρωταθλήματα  και τρία Κύπελλα Ελλάδος. Βασικό στέλεχος και αυτός της εθνικής ομάδας της Σερβίας κατέκτησε μαζί της τα πάντα εκτός από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.
Ο επόμενος εκπρόσωπος της σέρβικης σχολής ήταν ο Σλόμπονταν Νίκιτς. Ο Μπόμπαν ήρθε στον Ολυμπιακό το 2005 το καλοκαίρι που με την εθνική Σερβίας κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.
Ο Σέρβος φουνταριστός δημιουργούσε εκείνη την περίοδο το όνομά του στο παγκόσμιο πόλο, μένοντας στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2009
Μάλιστα με τον Θρύλο είχε φτάσει μέχρι το Final – 4  στο Μιλάνο το 2007 όταν οι ερυθρόλευκοι κατέλαβαν την τέταρτη θέση,

Δεν υπάρχουν σχόλια: