Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κασάμι, ο «οδοστρωτήρας»

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, πολλοί προσπαθούσαν να... βρουν τη θέση του. Άλλοι τον... είπαν οκτάρι, άλλοι εξτρέμ, άλλοι δεκάρι. Βλέποντας, όμως, τον Παϊτίμ Κασάμι στον αγωνιστικό χώρο, στο μοναδικό πράγμα που μπορούμε να καταλήξουμε και να πούμε με σιγουριά είναι πως πρόκειται για έναν πραγματικά σπουδαίο παίκτη.
Όπου και να παίξει, ο Ελβετός μέσος αποδίδει το ίδιο καλά. Για παράδειγμα, χθες με την Βέροια, προς το τέλος του αγώνα τον βλέπαμε πολύ συχνά να βγαίνει από την δεξιά πλευρά. Διάστημα στο οποίο ήρθε και το γκολ που σημείωσε με δεξί πλασέ.
Πολύ μεγάλος παίκτης, τόσο πολύ που δεν μπορείς να τον «χωρέσεις» σε μία θέση. Χαφ από τα λίγα, που δίνουν άλλη ποιότητα στον Θρύλο, παίκτης που στη μία φάση θα τον δεις να μαρκάρει στο κόρνερ και να δίνει «μάχες», όπως συνέβη χθες πολλές φορές, και στην άλλη θα τον δεις να δοκιμάζει τα πόδια του στην επίθεση.
Ο 22χρονος μέσος ήρθε στην Ελλάδα να απογειώσει τον Ολυμπιακό και την καριέρα του και δείχνει πως μπορεί να τα κάνει και τα δύο με χαρακτηριστική άνεση. Αυτό είναι το εντυπωσιακό. Κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο ωραία και τόσο απλά...
Είμαστε ακόμα στις αρχές της χρονιάς και ο νεαρός άσος του Θρύλου κάνει τα πράγματα να μοιάζουν τόσο εύκολα, χάρη στις εκπληκτικές ικανότητες που διαθέτει. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως (χθες) είχε συμμετοχή στα δύο (γκολ και ασίστ) από τα τρία τέρματα του Ολυμπιακού, δεν είναι μόνο ότι έχει βρει δίχτυα ήδη τρεις φορές σε πέντε επίσημα παιχνίδια με τον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά κυρίως η αρχοντική παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.
Διαθέτει στοιχεία μεγάλου παίκτη και μπορείς να τα διακρίνεις με μία ματιά. Έχει φοβερές κινήσεις, με ή χωρίς την μπάλα, εξαιρετικό πόδι, σπουδαίες μεταβιβάσεις, αλλά και ομαδικό πνεύμα, στοιχεία τα οποία μαζί με την φυσική δύναμή, τον αγωνιστικό τσαμπουκά και το πάθος που διαθέτει, φτιάχνουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ήδη ο Κασάμι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, κάτι που δεν είναι δύσκολο να γίνει με όλα τα παραπάνω στοιχεία που διαθέτει.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ίδιο, πάντως. Ναι μεν είναι νωρίς, αλλά ο ίδιος δείχνει να έχει αποκτήσει μία... άλλη σχέση με τον κόσμο του Θρύλου και απολαμβάνει να παίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και η έως τώρα παρουσία του δείχνει πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: