Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Μια Ιταλίδα στον Περαία

Η άφιξη της Ρομπέρτα Μπιανκόνι στην Αθήνα αποτελεί για την ίδια μία θαυμάσια περιπέτεια. Ο Χάρης Παυλίδης την περιμένει στην προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης, όπου και θα λάβουν μέρος οι έξι πολίστριες της εθνικής Νέων Γυναικών που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου και το ελληνικό πόλο πανηγύρισε ένα χρυσό μετάλλιο.
Η Μπιανκόνι είναι μία Ιταλίδα στον… Περαία, κανονική Ιταλίδα όμως, όχι σαν την άλλη, τη Μάρω Κοντού, που είχε πάει στην Κυψέλη. Με σάρκα και οστά, από το Ραπάλο, το οποίο είναι η πατρίδα της και στο οποίο γεύτηκε σημαντικές στιγμές, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 2012, όταν η ομάδα λεγόταν, για ένα χρόνο, Προ Ρέκο.
Αυτή η μεταγραφή είναι υψηλού δείκτη δυσκολίας: πιο εύκολο έμοιαζε να τα έβρισκε ο Ολυμπιακός με τον Άνταμ Κρικόριαν (τον προπονητή των ΗΠΑ και… ιεροεξεταστή στην περίπτωση της Κάμι Κρεγκ, που έπαιξε στην ομάδα από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2011) με πολίστριά του σε ολυμπιακή χρονιά, παρά να έπαιρνε Ιταλίδα και δη μία πολίστρια η οποία είναι σε καλή ηλικία, 25 χρονών, και εδώ και μία πενταετία είναι μέλος της εθνικής Ιταλίας. Αυτό το συμπέρασμα είναι στατιστικό, απλούστατα διότι, όλα να πάνε καλά, η Μπιανκόνι θα γίνει η πρώτη Ιταλίδα που θα παίξει σε ελληνική ομάδα, από την αρχή του πόλο Γυναικών στη χώρα.
Ο Χάρης Παυλίδης είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνίας μπορεί να ενσκήψει, αν και η Ιταλίδα μιλάει τη γλώσσα της ομάδας, ως εκ τούτου γενικώς δεν αναμένεται να υπάρξουν εμπόδια. Η Μπιανκόνι είναι προγραμματισμένο να βρίσκεται στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, με πτήση από το Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: