Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

«Τουλάχιστον 7 εκατ. για Αρτούρ»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων, όπως η Γιουβέντους, η Ίντερ και η Ρόμα από την Ιταλία, βρίσκεται ο Αρτούρ Μαζουακού, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του. Ο Φρανσέσκο Λινγκεντιούνο, μίλησε στην ιστοσελίδα «fcinter1908.it», τόνισε πως θα μείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι, αποκλείοντας κάθε σενάρια για μετακίνησή του τον Γενάρη.
Επίσης, δήλωσε πως ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν τον δίνει με λιγότερα από 6-7 εκατομμύρια ευρώ, αποκάλυψε πως το 2014 υπήρξε πρόταση 7 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, ενώ συμπλήρωσε πως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν μιλήσει με καλά λόγια για τον Γάλλο μπακ του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά όσα φέρεται να δήλωσε:
«Επιβεβαιώνω πως ο μικρός παρακολουθείται. Η Ίντερ τον έχει τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν άλλοι παράμετροι που πρέπει να δούμε. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Ίντερ και τη Ρόμα. Μιλήσαμε με τον Πιέρο Οσίλιο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής της Ίντερ)».
-Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον παίκτη στην Ίντερ από τον Γενάρη;
«Σίγουρα θα μείνει μέχρι τον Ιούνιο στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που τον θέλουν, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής, η Ίντερ είναι μία ομάδα που έχει στείλει πολλές φορές σκάουτερ να τον δουν».
-Μπορούμε να πούμε ότι η Ίντερ είναι φαβορί ανάμεσα στις ιταλικές ομάδες;
«Απλώς εξέφρασε το ενδιαφέρον της. Η Ίντερ μπορεί να είναι το φαβορί, μαζί με τη Γιουβέντους και τη Ρόμα. Σίγουρα για τον Αρτούρ υπάρχουν αυτές οι τρεις ομάδες. Η Γιουβέντους έστειλε πέρσι 7 φορές τους ανθρώπους της για να τον δουν. Με την Ρόμα υπήρχαν μόνο επαφές, την ώρα που η Γιουβέντους και η Ίντερ είχαν σκάουτερ στο Τορίνο για το παιχνίδι της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό».
-Γενικά, πως περιγράφετε τον παίκτη; Πιστεύετε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις τακτικές απαιτήσεις του Μαντσίνι;
«Ο Μαζουακού είναι σπουδαίος επαγγελματίας, ένας πολύ καλός παίκτης. Ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα όταν αντιμετωπίζει αντιπάλους σε υψηλό επίπεδο. Τον περασμένο Αύγουστο έπαιξε φιλικό με τη Μίλαν και μετά το παιχνίδι ο Μπαλοτέλι πήγε σε εκείνον να τον συγχαρεί και να δώσει τη φανέλα του. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι ταιριάζει στα πλάνα του Μαντσίνι. Είναι πραγματικά σπουδαίος παίκτης, ταπεινός και σοβαρός. Είναι της γενιάς του ʼ93, ήταν συγκάτοικος με τον Πολ Πογκμά όταν έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που το πήρε η Γαλλία. Λέω την αλήθεια, πέρσι ή πριν από δύο χρόνια, θα μπορούσα να τον πάω στην Ιταλία για 500.000 ευρώ, αυτό ήταν το ποσό για τη Βαλενσιέν. Αυτή τη χρονιά ο Ολυμπιακός είχε ήδη μία πρόταση 7 εκατομμυρίων ευρώ».
-Είναι αυτό το ποσό που ζητάει ο Ολυμπιακός;
«Θα χρειαστεί τουλάχιστον 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ήδη τόσοι πολλοί σύλλογοι, ενώ υπάρχουν... κοπλιμέντα από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Ίναι ένας από τους 10 πιο περιζήτητους παίκτες στο ευρωπαϊκό παζάρι τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Έχει πετύχει εξαιρετικά και απίστευτα αποτελέσματα».
-Δηλαδή, επιβεβαιώνετε πως αν είναι να πάρει μεταγραφή, θα γίνει μόνο τον Ιούνιο;
«Ναι. Ο Οσίλιο μας είπε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι θα μιλήσουμε για εκείνη τη χρονική στιγμή, μου έδωσε το λόγο του. Σίγουρα θα κινηθούμε τον Ιούνιο για μεταγραφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: