Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Βόλει Ανδρών

Σάββατο, 3 Μαΐου: Πρωτάθλημα μέσα στην Αλεξανδρούπολη
Κερδίζοντας με 3-0 σετ  (24-26, 29-31, 17-25) τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μέσα σε ένα κατάμεστο και «εχθρικό» γήπεδο ο Θρύλος αναδεικνύεται πρωταθλητής της Volleyleague ΟΠΑΠ. Υπερασπιζόμενος με τον καλύτερο τρόπο τα κεκτημένα ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί χρονιά έφερε την κούπα στον Πειραιά κατακτώντας παράλληλα το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.  Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στα δυο πρώτα ματς της σειράς των τελικών, στο Ρέντη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν για να φτάσουν στις δυο νίκες, μέσα στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ξανά η καρδιά του πρωταθλητή. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μεγάλο πάθος και αποφασιστικότητα και έφτασε στη νίκη κατακτώντας το πρωτάθλημα και παράλληλα το νταμπλ αφού είχε προηγηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα το Κύπελλο Ελλάδας στην Καλαμάτα.
Κυριακή, 16 Μαρτίου: Κυπελλούχος με τον κόσμο του στην Καλαμάτα
Με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον Μπόμπι Γιορντάνοφ, που σταμάτησε στους 31 πόντους, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 σετ (19-25, 25-18, 25-20, 25-23)την Κηφισιά στο κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτα και πήρε ένα ακόμα Κύπελλο. Τις 14 κατακτήσεις έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» που στη διάρκεια του τελικού «έχασαν» τους Νίκο Σμαραγδή και Γιώργο Στεφάνου με τραυματισμούς, ενώ είχαν και τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τον κόσμο τους που βρέθηκε στο κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτα, την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Ο τελικός είχε και ξεχωριστό «χρώμα» για τον Κώστα Χριστοφιδέλη, αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου για 9η φορά και «έπιασε» το αντίστοιχο ρεκόρ του Ντράγκοβιτς. Κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου, οι συμπαίκτες του Χριστοφιδέλη πανηγύρισαν το επίτευγμά του με μια «ερυθρόλευκη» τούρτα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο και όλοι μαζί έσβησαν το συμβολικό κεράκι με τον «αριθμό 9». Μάλιστα ο Χριστοφιδέλης σημείωσε και τον τελευταίο πόντο του αγώνα, έκανε το 25-23 στο τέταρτο σετ, και «σφράγισε» τη νίκη των «ερυθρολεύκων».
«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κατακτάς έναν τίτλο με την ομάδα σου και να το συνδυάζεις με ένα προσωπικό επίτευγμα. Εύχομαι να είμαι υγιής και να μπορέσω και τα επόμενα χρόνια να πανηγυρίσω κι άλλες κούπες», δήλωσε ο ακραίος του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: