Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη βραδιά για τον Σπανούλη!

σπανουλης παπαλουκάς
Νωρίτερα από ότι όλοι περίμεναν, ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται πλέον σε θέση να προσπεράσει τον Πάμπλο Πριτζιόνι στην τρίτη θέση των καλύτερων πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας!!!
Είναι ο μοναδικός σκόρερ που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις εξ ίσου καλά, φτάνοντας έναν κατεξοχήν πασέρ όπως είναι ο Αργεντίνος που μας άφησε για τη Νέα Υόρκη με 798 τελικές πάσες και μέσο όρο 4,36 ασίστ ανά παιχνίδι!
Μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε εφάμιλλο μέσο όρο με τον Πριτζιόνι από την πρώτη δεκάδα (τώρα βρίσκεται στις 4,5), αλλά τα τελευταία τρία χρόνια ο Σπανούλης έχει αυξήσει εντυπωσιακά το μέσο όρο του, φτάνοντας πλέον στις 4,14ας.!
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται μόλις επτά ασίστ για να φτάσει τον Πριτζιόνι και φυσικά αν δεν τα καταφέρει απέναντι στην Ουνικάχα (27/2), θα το πετύχει στο επόμενο παιχνίδι.
ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
Το ερώτημα είναι: θα προλάβει να περάσει και τον Θοδωρή Παπαλουκά που βρίσκεται στη 2η θέση; Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και συμπαίκτης με τον Σπανούλη στην ίδια ομάδα και φυσικά στην Εθνική, εθεωρείτο γκουρού της ασίστ. Σε πολύ λίγα λεπτά συμμετοχής προλάβαινε να μοιράσει ένα κάρο ασίστ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ο μέσος όρος του δεν ξεπερνάει τις τέσσερις ασίστ (3,88), ο αντίστοιχος σε μετατροπή 40 λεπτών συμμετοχής είναι 7,68! Ενδεικτικά του Διαμαντίδη ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 6,1 και του Σπανούλη 5,86ας. Με απλά λόγια, ο Παπαλουκάς μοίραζε περισσότερες ασίστ από τους δύο πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική!
Σε αυτές τις λίστες όμως μετράει το σύνολο. Ο Παπαλουκάς τέλειωσε με 977 ασίστ. Ο Σπανούλης έχει αυτή τη στιγμή 791 τελικές πάσες. Πρόπερσι ο Σπανούλης έδωσε 170, πέρυσι 119 αλλά δεν έπαιξε σε πέντε ματς, ενώ φέτος έχει ήδη 90 και οδεύει προς τις 140-150 ανάλογα με τα παιχνίδια που θα δώσει ο Ολυμπιακός. Του χρόνου, λοιπόν, προς το τέλος του Τοπ16 υα συζητάμε ξανά. Κάπου εκεί ο Σπανούλης θα προσπεράσει τον Παπαλουκά σε μία κατηγορία που ίσως κανείς να μην περίμενε να το κάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: