Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ιδανικός Μαρτίνες για Θρύλο

Ο Ολυμπιακός "σφραγίζει" σε μερικές μέρες, άντε δυο τρεις βδομάδες το πολύ, την κατάκτηση του τίτλου και οδεύει προς το νταμπλ το οποίο θεωρώ ότι δεν χάνεται για φέτος. Οι ερυθρόλευκοι θα περάσουν τον Απόλλωνα στα ημιτελικά και ανεξάρτητα το ποιός θα είναι ο αντίπαλος στον τελικό του Κυπέλλου, θα την κατακτήσουν την κούπα γιατί υπάρχει διαφορά κλάσης.
Πλέον, έχουμε μπει ανεπίσημα σε περίοδο μεταγραφών και τα ονόματα που θα παρελάσουν ξανά ως υποψήφιοι στόχοι από το ρεπορτάζ του Θρύλου θα είναι χιλιάδες. Καλά να είμαστε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για παίκτες που απασχολούν ή "απασχολούν" τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Ένας από αυτούς που ήδη έχουν... παρελάσει είναι και ο Νικολάς Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Αργεντινός μεσοεπιθετικός με τιμή που δεν ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Καλός για τον Παναιτωλικό αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να το δούμε στο χορτάρι αν όντως επιβεβαιωθούν οι ψίθυροι και έρθει στον Πειραιά.
Αντίθετα, εκείνος ο Μαρτίνες που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι παιχτάρα που θα κάνει καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο Γκονσάλο. Ο 22χρονος, Γκονσάλο Μαρτίνες (1.71μ. - 63κ.), τον οποίο άρπαξε η Ρίβερ Πλέιτ τον Ιανουάριο από την Ουρακάν σχεδόν... τσάμπα αν αναλογιστεί κανείς την κλάση αυτού του παιδιού. Αγοράστηκε περίπου 3.500.000 ευρώ από τη Ρίβερ η οποία έδωσε τα μισά μπροστά και τα υπόλοιπα σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Κακώς, πιστεύω, δεν τον πρότεινε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι για να τον πάρει ο Θρύλος από την Ουρακάν προ διμήνου και όχι η Ρίβερ Πλέιτ. Ολ αράουντ μεσοεπιθετικός ο οποίος έχει την ικανότητα να σκοράρει, να διασπάσει άμυνες, να μοιράσει ασίστ και να ηγηθεί της επίθεσης.
Φέρει την ταμπέλα του "Enganche", αυτού δηλαδή που "συνδέει" το κέντρο με την επίθεση και μπορεί να μοιράσει μπάλες. Του αρέσει να πατάει στα άκρα, κυρίως αριστερά, αλλά έχει την ικανότητα να αγωνιστεί παντού ως τρεκουαρτίστα.
Τρομακτική τεχνική και ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια, είναι παίκτης που δεν χρειάζεται να τον δεις πολλές φορές για να καταλάβεις ότι είναι ξεχωριστός και θα κάνει... παπάδες στο μέλλον. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια γεύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: