Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

O Σίλβα και το «πλάνο ανάγκης»

Tο πλάνο των «ερυθρόλευκων» ήθελε στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να γίνονταν και οι πρώτες μεταγραφές. Μεταγραφές με ηχηρά ονόματα που θα έρθουν να προσθέσουν την απαραίτητη ποιότητα στον Ολυμπιακό εν όψει των μεγάλων στόχων που έχει για την επόμενη χρονιά.
Οπως άλλωστε και ο ίδιος ο Μαρινάκης έχει τονίσει, ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει με αρκετές υποθέσεις ξένων παικτών, όπως οι Νενέ, Ντιόπ, Ζόνατας, Ζαπάτα και θέλει να μπει στην τελική ευθεία για να αρχίσει να σχηματίζεται το παζλ της νέας ομάδας. Βεβαίως, πρωτίστως θα πρέπει να κλείσει το θέμα του προπονητή, με τον Μάρκο Σίλβα να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, λίγες πια μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας των πρωταθλητών Ελλάδας.
Οι δραματικές εξελίξεις στη χώρα όμως προφανώς και δεν επιτρέπουν κινήσεις μεταγραφικές με δυνατά ονόματα από το εξωτερικό. Οσον αφορά τον Μάρκο Σίλβα, πάντως, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα λόγω των όσων συμβαίνουν στη χώρα, με τον Πορτογάλο να αισιοδοξεί πως σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή με τη Σπόρτινγκ και θα μπορέσει να λύσει το συμβόλαιό του για να ανακοινωθεί επίσημα από τον Ολυμπιακό.
Μέχρι τη Δευτέρα ο Μάρκο Σίλβα θα είναι στην Αθήνα για να πιάσει δουλειά, με τον Ολυμπιακό να έχει από τη μια ανοικτά μέτωπα σημαντικά για το ρόστερ αλλά και από την άλλη ένα ήδη μεγάλο ρόστερ που πρέπει να ξεκαθαρίσει. Η προετοιμασία στο Ζέεφελντ θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, την ώρα βεβαίως που γίνεται εύκολα αντιληπτό πως από την επόμενη εβδομάδα, αν έχει αλλάξει το σκηνικό στη χώρα, θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή η επόμενη μέρα με τις μεταγραφές, με το «πλάνο ανάγκης» να μπαίνει στην άκρη.

Ο Μάρκο Σίλβα όλο αυτό το διάστημα άλλωστε που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά δεν ανακοινώνεται για τους γνωστούς λόγους δουλεύει κανονικά για την επόμενη μέρα της ομάδας, τσεκάρει συνεχώς το ρόστερ ώστε μετά και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ να έχει αποφασίσει για το ποιοι μπορούν να παραμείνουν στο ρόστερ σε συνδυασμό βεβαίως και με τις μεταγραφικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: