Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σεμπά και ο τέταρτος εξτρέμ... Ερνάνι

Στο Ρέντη αυτό που λένε για τον Σίλβα είναι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που δεν είναι σε καμία περίπτωση άδικος με τους ποδοσφαιριστές του. Πάρτε για παράδειγμα τον Ερνάνι. Από την πρώτη μέρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, είχε ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτησή του. Τελικά έγινε κάτοικος Πειραιά στο... παρά ένα των μεταγραφών.
Ενδιάμεσα είχαν αποκτηθεί οι Πάρντο και Σεμπά. Επίσης, έβγαλε από τη “ναφθαλίνη” και τον Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Ερνάνι αυτή τη στιγμή είναι ο... τέταρτος εξτρέμ στο μυαλό του Σίλβα. Όποιος έζησε από κοντά τον χθεσινό (29/9) θρίαμβο είδε έναν Σίλβα έξαλλο προς τα τελειώματα. Ο λόγος; Επειδή ο Ερνάνι δεν επέστρεφε πίσω για να δώσει βοήθειες. Έπρεπε να του μπήξει τις φωνές για να τον υποχρεώσει να βοηθήσει ανασταλτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο όπου πίεζε η Άρσεναλ να ισοφαρίσει! Όσο λοιπόν δεν προσαρμόζεται στο πλάνο της ομάδας ο Πορτογάλος “ζογκλέρ”, όλο και περισσότερο θα βλέπει την ενδεκάδα από... απόσταση.
Όσο για τον Σεμπά; Από την Εστορίλ στα “σαλόνια” του Εμιρέιτς! Πού να το φανταζόταν ο νεαρός Βραζιλιάνος ότι θα έμπαινε στο “σπίτι” της Άρσεναλ και μία δική του προσπάθεια θα αποτελούσε την αφετηρία για να πετύχει ο Ολυμπιακός το τρίτο και νικηφόρο γκολ μέσα στο Λονδίνο. Ναι, όλα τα φώτα έπεσαν στον Καμπιάσο που είχε το καθαρό μυαλό να απλώσει το παιχνίδι δεξιά στον Πάρντο. Ναι, σημαντικό μερίδιο από την “πίτα” της επιτυχίας του 2-3 πάει και στον Κολομβιανό εξτρέμ που είχε την ψυχραιμία να γυρίσει στον Φινμπόγκασον. Ναι, ο Ισλανδός παίρνει τη "μερίδα του λέοντος" επειδή έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, όμως το πρώτο αλαλούμ στην λονδρέζικη άμυνα το προκάλεσε ο Σεμπά που “άδειασε” όλη τη δεξιά πλευρά της Άρσεναλ.
Από τον Σεμπά ο Σίλβα έχει κι άλλες απαιτήσεις. Στο Εμιρέιτς, είχε συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, πρόσφερε πολλές βοήθειες στον Σαλίνο, αλλά να ξέρετε ότι ο Πορτογάλος τον θέλει πιο “αγριεμένο” επιθετικά. Ο πρώην παίκτης της Εστορίλ δείχνει “μαγκωμένος” και ίσως εκείνη η ενέργειά του στο ξεκίνημα του τρίτου γκολ να τον... ξεμπλοκάρει και να τον απελευθερώσει για τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: