Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος»

Το ντεμπούτο του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο Champions League, με την φανέλα του Ολυμπιακού, συνοδεύτηκε με γκολ, που χάρισε, μάλιστα, την νίκη μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Όπως είναι λογικό, ο Ισλανδός επιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, στον Τύπο της χώρας του.
«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα και κοιμηθήκαμε καλά ύστερα από ένα τέτοιο παιχνίδι», ήταν τα αρχικά λόγια του επιθετικού των πρωταθλητών Ελλάδας και στην συνέχεια πρόσθεσε:
«Ξέραμε πριν από το ματς πως η Άρσεναλ θα είχε την κατοχή της μπάλας και πως εμείς θα έπρεπε να παίζαμε έξυπνα στην επίθεση. Εγώ, ήξερα πως θα μου παρουσιάζονταν ευκαιρίες στην επίθεση. Απλά, από μένα εξαρτιόταν να πάρω τις σωστές θέσεις. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκειά του και πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να το παρακολουθήσει κάποιος».
«Η ομάδα μας μετρούσε 12 ήττες στην Αγγλία και είχε σκοράρει μόλις τρεις φορές. Μάλιστα, μετά το ματς ήρθε ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και μας είπε πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη, αλλά και για αυτό γεγονός πως είμαστε ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου. Όλα είναι ανοικτά και τώρα έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ».
«Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Ντινάμο, καθώς στο Ζάγκρεμπ έχει νικήσει την Άρσεναλ και γενικά παίζει καλά. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι είναι εκτός έδρας και αν πάρουμε εκεί τη νίκη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για εμάς. Και η Άρσεναλ από την άλλη μπορεί να νικήσει την Μπάγερν. Ποτέ δεν ξέρεις. Είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».
Ο Φινμπόγκασον, όμως, μίλησε και για τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.
«Η μέχρι τώρα εμπειρία που έχω από τον Ολυμπιακό είναι πολύ καλή, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα που ανήκει στην ελίτ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Στο πρωτάθλημα έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, όπου έχουμε κάνει το πέντε στα πέντε».
«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο χαρούμενος για το λίγο χρόνο συμμετοχής που είχα. Αμέσως μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ήμουν συνεχώς στον πάγκο και δεν αγωνίστηκα καθόλου. Γι’ αυτό το χθεσινό ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος και να αδράξεις την ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: