Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

"Σημαντική η παρουσία του Γεωργάτου"

Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης τόνισε πως η παρουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου στην πρώτη ομάδα, ο οποίος είναι γνώστης της ακαδημίας του Ολυμπιακού, είναι καταλυτική όσον αφορά την προώθηση παιδιών: «Μας βοηθάει πολύ η παρουσία του Γρηγόρη  Γεωργάτου φέτος στην πρώτη ομάδα, καθώς πέρσι ήταν μαζί μας και γνωρίζει πώς πρέπει να γίνει η μεταφορά των ποδοσφαιριστών από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, ενώ παράλληλα ξέρει καλά και τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι οι προπονητές είναι επαγγελματίες αλλά είναι και συναισθηματικά δεμένοι με τον σύλλογο, γνωρίζουν καλά την επιθετική φιλοσοφία του συλλόγου. Και έχουν περάσει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να νικάει η ομάδα, αλλά και πόσο ασήμαντες είναι στην ακαδημία οι νίκες αν δεν συνοδεύονται από πειστικό παιχνίδι. Επάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θεωρούμε σημαντικά τα περσινά δύο πρωταθλήματα, λοιπόν, γιατί συνοδεύτηκαν από καλό ποδόσφαιρο.
Οι στόχοι μας είναι δύο. Πρώτον να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές για το μέλλον για Superleague και πάνω και δεύτερον οι πιο έτοιμοι απ’ αυτούς να μπορέσουν να πλαισιώσουν τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξενώνες στο Ρέντη όπου φιλοξενούνται 45 παιδιά και πολλά ταλαντούχα παιδιά από την *Αθήνα*. Αυτό που με ευχαριστεί πολύ είναι ότι θέλουμε να είμαστε οικογένεια στην ακαδημία. Και μέσα στα γκρουπ προσπαθούμε πάρα πολύ να το περάσουμε αυτό το ομαδικό πνεύμα ουσιαστικά».
Σε ερώτηση για τη συνεργασία της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα, απάντησε: «Εχουμε θεσμοποιήσει το elite πρόγραμμα των προπονήσεων με τους κ.κ. Μίτσελ και Περέιρα αρχικά και θα το συνεχίσουμε φέτος με τον κύριο Σίλβα. Χαιρόμαστε να έχουμε ποδοσφαιριστές μας στην Ευρώπη, ενώ και ο κ. Σίλβα με τον κ. Γεωργάτο παρακολουθούν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ακαδημίας. Και εμείς παρακολουθούμε τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και έχουμε χαράξει έναν τρόπο παιχνιδιού και προσπαθούμε να τον εφαρμόσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: