Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρώτη... μούρη στην Πορτογαλία

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται στην Πορτογαλία η επιτυχία του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το θρυλικό ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι, το οποίο άντεχε σχεδόν μισό αιώνα!
Στην πατρίδα του Μάρκο Σίλβα γίνονται εκτενείς αναφορές στο εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και τις 11 σερί νίκες (που μπορεί να γίνουν και 12, βέβαια, ανάλογα με το τι θ' αποφασιστεί για το ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου).
Φυσικά ο 38χρονος Ίβηρας τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς μ' εκείνον στο "τιμόνι" οι Πειραιώτες κατάφεραν να γράψουν ιστορία, σε μια σεζόν μάλιστα, που -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- καταγράφεται ως απόλυτα επιτυχημένη και σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των "ερυθρόλευκων"!
Οι Πορτογάλοι έχουν... τρελαθεί με τον Μάρκο Σίλβα και καμαρώνουν για το επίτευγμα του συμπατριώτη τους!
Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα δύο εκ των κορυφαίων ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Πορτογαλίας, της Record, αλλά και του Maisfutebol...


"Ελλάδα: Ο Μάρκο Σίλβα ισοφαρίζει ρεκόρ 49 χρόνων. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να περάσουν 49 χρόνια έως ότου μια ομάδα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 11 νίκες. Είναι ξανά ο Ολυμπιακός, που καθοδηγείται από τον Πορτογάλο τεχνικό (σ.σ. Μάρκο Σίλβα) που συνεχίζει να λάμπει στο ελληνικό πρωτάθλημα"  είναι η αναφορά της έγκριτης ιστοσελίδας Record.xl.pt.



Στο ίδιο ύφος και το δημοσίευμα του Maisfutebol.iol.pt, που γράφει χαρακτηριστικά:
"11η νίκη: Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα φτάνει το ρεκόρ. Έκανε την καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε το ρεκόρ των συνεχόμενων θριάμβων. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε την Κυριακή την 11η νίκη του σε 11 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και προπορεύεται στη βαθμολογία, έχοντας δέκα πόντους διαφορά και έναν αγώνα λιγότερο από τη δεύτερη ΑΕΚ".
Αποθέωση στην Πορτογαλία για τον Μάρκο Σίλβα και να φανταστείτε πως ακόμα είναι η αρχή!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: