Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι κρυφοί «άσοι» του Σφαιρόπουλου

Ο Ολυμπιακός φέτος βλέπει την τύχη να του γυρνάει την πλάτη με τους τραυματισμούς. Ο ένας διαδέχεται τον άλλον, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τώρα να έχει μόνο τον Βασίλη Σπανούλη με διάστρεμμα πρώτου βαθμού, ενώ παράλληλα να είναι σε διαδικασία αναζήτησης του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Γιανγκ.
Οσο όμως έλειψαν οι Πάτρικ Γιανγκ, Βασίλης Σπανούλης, Ματ Λοτζέσκι και Γιώργος Πρίντεζης, υπήρχαν παίκτες που βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά τους.
Οθέλο Χάντερ, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αθηναίου ήταν οι «άσοι» του Σφαιρόπουλου για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τις δυσκολίες ο Θρύλος.
ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ
Η αρχή της σεζόν πραγματικά δεν του πήγε. Δύο τραυματισμούς ήδη έχει τραβήξει ο Οθέλο Χάντερ  και ήταν  από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός δεν είχε την δύναμη που χρειαζόταν στην ρακέτα στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφοντας όμως με μισή προπόνηση έπαιξε στο ρημαδοπαιχνίδι με την Εφές, όπου ο κολλητός του Πάτρικ Γιανγκ υπέστη ρήξη χιαστού.
Και στην Πόλη και στην συνέχεια,  είναι ο πιο κομβικός παίκτης του Θρύλου σε άμυνα και επίθεση.Σκοράρει 10.6 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ κατεβάζει 6,6 ριμπάουντ σε κάθε ματς. Φοβερή η δουλειά του στην άμυνα, όπου τα χετζ άουτ του είναι σεμιναριακού επιπέδου, ενώ δείχνει πια πως παίζει και για τον Πάτρικ.
Π
ΧΡ
Π
ΒΟΛ
ΕΡ
ΑΡ
Ρ
ΑΣ
ΚΛ
Λ
Κ
ΑΞ
5
21:28
10.6
25/39
0/0 
3/6
3.2
3.4
6.6
0.2
0.6
1.6
10.8
Ο «ΑΡΧΗΓΟΣ» ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
Είναι ο τρίτος σε παλαιότητα στο Λιμάνι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης την περίοδο που οι Σπανούλης και Λοτζέσκι είναι απόντες, όχι απλά βγαίνει μπροστά αλλά είναι εκ των ηγετών του Θρύλου στην επίθεση.  Η μέχρι στιγμής του σεζόν στο Λιμάνι τον βρίσκει από τους 5,1 πόντους της περσινής χρονιάς να εκτοξεύεται στους 7,9.
Μάλιστα σε τέσσερα ματς της Ευρωλίγκας έχει διψήφια νούμερα στο σκοράρισμα και είναι ο πρώτος «τρίποντος» του Ολυμπιακού με 13 εύστοχα σουτ από τα 6,75μ. Δεν διαπρέπει μόνο στην επίθεση βέβαια, αφού και στην άμυνα είναι ο κλασικός «εξολοθρευτής» του Θρύλου και με διαφορά ο παίκτης που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται.
Π
ΧΡ
Π
ΒΟΛ
ΕΡ
ΑΡ
Ρ
ΑΣ
ΚΛ
Λ
Κ
ΑΞ
7
24:28
7.9
5/14
13/28
6/8
0.3
3
3.3
2.7
0.6
1.3
 0
8
Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
Είναι από τις μεταγραφές που δεν περίμενε ο κόσμος να βγει. Ο Γιάννης Αθηναίου όμως μέσα στο παρκέ απέδειξε πως ούτε αντι-Κατσίβελης είναι ούτε αντι-Λαφαγιέτ. Τίμιος «στρατιώτης» του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο 27χρονος γκαρντ πάντα δίνει ποιοτικές λύσεις στην περιφέρεια του Θρύλου όταν περνάει στο παρκέ.
Από το DNP του παιχνιδιού της Κρήτης με την Τσεντεβίτα και τα δευτερόλεπτα στην Βιτόρια, ο Αθηναίου έχει γίνει ένας σημαντικός παίκτης που έρχεται από τον πάγκο με αποκορύφωμα τα 30 λεπτά με τους Βάσκους στο ΣΕΦ.
Π
ΧΡ
Π
ΒΟΛ
ΕΡ
ΑΡ
Ρ
ΑΣ
ΚΛ
Λ
Κ
ΑΞ
5
15:32
5
0/5
7/11
4/6
0.2
1.2
1.4
0.6
0.4
0.2
5.2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: