Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Το ρεκόρ έσπασε, πάει γι’ άλλο

Το βράδυ της Κυριακής και μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 στο μεγάλο λιμάνι πανηγύρισαν την ενδέκατη νίκη σε ισάριθμα ματς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μια επίδοση που ισοδυναμεί με ισοφάριση του ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι την περίοδο 1966-1967.
Εντεκα νίκες είχε πετύχει στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός του μεγάλου Ούγγρου, δημιουργώντας ένα ρεκόρ που άντεξε 49 χρόνια. Από το μεσημέρι όμως της Δευτέρας υφίστανται νέα δεδομένα, αναφορικά με το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, καθώς έγινε γνωστή η απόφαση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.
Το ματς κατακυρώνεται με σκορ 3-0 για τους «ερυθρόλευκους» και πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αν δεν αλλάξει κάτι στην εκδίκαση της έφεσης.
Ηταν η 12η νίκη
Με τη συγκεκριμένη λοιπόν απόφαση η νίκη που πέτυχε η ομάδα του Πειραιά προχθές βράδυ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν η ενδέκατη αλλά η δωδέκατη σε ισάριθμα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν ισοφάρισε απλά το ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι αλλά το έσπασε μετά το 3-1 επί των Αρκάδων.
Αν κάποιοι πάντως ισχυριστούν ότι ο αγώνας στη Λεωφόρο δεν έγινε ποτέ, για να φανεί αν οι Πειραιώτες θα κατακτούσαν τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και η πραγματικότητα αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα, με τον Ολυμπιακό να έχει 36 βαθμούς μετά από δώδεκα αγωνιστικές. Οταν μια ομάδα έχει 36 βαθμούς μετά από δώδεκα αγωνιστικές, σημαίνει πως έχει πετύχει δώδεκα νίκες.
Ο Πανθρακικός και οι 16 σερί νίκες
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για την ομάδα του Πειραιά είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο το βράδυ στην Κομοτηνή, με τους «ερυθρόλευκους» να κοντράρονται με τον Πανθρακικό. Προφανής στόχος για τον Ολυμπιακό είναι να επεκτείνει το σερί των νικών και δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του λιμανιού είναι το μεγάλο φαβορί.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν πλέον νέο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάρριψη του ρεκόρ που έχει η ομάδα του Τροντ Σόλιντ με τις 16 συνεχόμενες νίκες από τη σεζόν 2005-06. Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει τα παιχνίδια που απομένουν για τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας (με Πανθρακικό, Παναιτωλικό και Καλλονή) αλλά και το παιχνίδια με Πανιώνιο και Λεβαδειακό τις δύο πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.
Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να πετύχουν και σε αυτόν τον στόχο τους, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως θα βρεθούν απέναντι σε μια μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Την κατάκτηση δηλαδή του τίτλου χωρίς να υποστούν ήττα. Με τη διαφορά άλλωστε από τον δεύτερο στους 13 πόντους, τέτοιου είδους στόχοι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, καθώς καμιά ομάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: