Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αναζητώντας νέα κίνητρα

Ετσι όπως το πάει ο φετινός Ολυμπιακός, στο τέλος θα δυσκολέψει τον εαυτό του! Δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αλλά η απτή καταγραφή της πραγματικότητας. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει στα σοβαρά ότι υφίσταται έτερος διεκδικητής για τον τίτλο; Προτού καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναπτύξει διψήφιες διαφορές απ’ τους υπολοίπους και δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην αναγνωρίζει την ανωτερότητά τους. Τέτοια… απενοχοποίηση της αλήθειας σπανίως συναντάμε σ’ αυτή τη χώρα.
Πέραν τούτου, το περιβόητο ρεκόρ είναι έτοιμο να γκρεμιστεί. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με το ματαιωθέν ντέρμπι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε νίκες στα πρώτα ένδεκα παιχνίδια του στη σεζόν, ισοφάρισε την επίδοση της «ομαδάρας του Μπούκοβι» και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το προσεχές Σάββατο στην Κομοτηνή θα γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του.
Επειτα ακολουθεί η Αρσεναλ, για την πρόκριση στους «16» του Champions League, και μετά… τι; Μήπως το αήττητο πρωτάθλημα; Ενδεχομένως η κατάκτηση του τίτλου μόνο με νίκες; Ή να βάλουν όρο στον εαυτό τους οι «ερυθρόλευκοι» πως δεν θα παίρνουν ρεπό αν δεν κερδίζουν τουλάχιστον με τρία γκολ διαφορά τους αντιπάλους τους; Πέρα απ’ την πλάκα, πάντως, σύντομα ο Μάρκο Σίλβα, αλλά και εν γένει ολόκληρος ο οργανισμός, θα μπουν στη διαδικασία αναζήτησης νέων κινήτρων. Διότι δεν είναι εύκολο για κανέναν ποδοσφαιριστή να αποδίδει στα… κόκκινα όταν γνωρίζει πως δεν τον κυνηγάει επί της ουσίας κανείς και από κάτω είναι η άβυσσος. Αν και, σε μια δεύτερη σκέψη, οι μοναδικοί που κυνηγούν τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο είναι οι… αναπληρωματικοί τους, που περιμένουν την ευκαιρία! Τους είδαμε και χθες.
Ο Ερνάνι «έφτιαξε» το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Φορτούνης, και μαζί με τον Φουστέρ «έχτισαν» εκείνο που πέτυχε ο Ιντέγε. Κι από κοντά ο Τσόρι, ο Φινμπόγκασον, που στον πάγκο αισθάνεται σαν το λιοντάρι στο κλουβί, ο Καμπιάσο, που θέλει κάθε φορά να αγωνίζεται, ο Γιαννιώτας, ο Κολοβός, ο Αυλωνίτης, ο Μπουχαλάκης και ο Μανιάτης, που δικαίως δεν βλέπουν την ώρα να αφήσουν πίσω τις ατυχίες και να πατήσουν πάλι χορτάρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: